Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Işıkhan’dan çalışanları sevindirecek haber! Ek protokol imzalandı… Yeni zamlar yolda!

Maaş zamlarının hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığının savunulduğu şu günlerde hükümet yetkililerinden önemli bir adım daha geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek protokol ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar…

Maaş zamlarının hayat pahalılığı

Yüksek enflasyon, kur farkı, vergi artışları ve daha pek çok gelişme, gündelik hayat şartlarının daha da ağırlaşmasına yol açtı. Ek olarak enflasyon ile mücadele kapsamında Merkez Bankası tarafından verilen politika faizi artırım kararları da bankacılık tarafında yükün artmasına sebep oldu. Tüm bu gelişmelerin ardından maaş zamlarının alım güçlerini yükselteceğini düşünen tüketiciler, açıklanan artışlar karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Özellikle emeklileri üzen sürecin ardından bakanlıktan yeni bir haber geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dönemlerde gündemden düşmeyen maaş artışları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gelen son bilgiye göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yönetiminde Türk- İŞ ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası arasında bir sözleşme imzalandı. Sözleşme neticesinde ek zam sinyalleri de verildi.

EN DÜŞÜK ÜCRET 15 BİN TL OLARAK BELİRLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek’in de katıldığı toplantının detayları belli oldu. Toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, mayıs ayındaki sözleşme neticesinde en düşük ücretin 15 bin TL’ye çıkartılmış olduğunu hatırlattı. O dönem içerisinde toplu sözleşmeye imza atıldığını da belirten Bakan Işıkhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu 15 bin TL’lik ücretin üzerine 2023 yılı ilk 6 ayı için refah payı da dahil olmak üzere yüzde 45 oranında artış yapılmış ve diğer kalemlerde de iyileştirmeler gerçekleştirilmişti. Bu dönem de işçi konfederasyonlarımız ve sendikalarımızın tam katılımları ile toplu iş sözleşmesinin altına imza atmıştık.”

EK PROTOKOLE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kamu işçilerinin ücretlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sene içerisinde enflasyon oranlarının belirli aralıklarda farklılaşmasından ötürü farklı ücret artışlarının ortaya çıktığını ifade etti. Bakan Işıkhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu sebep ile ocak ayında kamu işçilerinin aldıkları ücret artışlarının yürürlük tarihleri farklı dönemlerde olan kamu işçileri ile eşitlenmesine karar verdi. Yaklaşık olarak bir aydır yürütülen çalışmalar neticesinde ek protokol ortaya çıktı.”