Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Hane Başına 3 Bin Lira Destek! O Şartı Sağlıyorsanız Hemen Başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2024 yılında da destek ödemelerine devam ediyor. Bu kez hane başına 3 bin liralık ödeme yapmaya hazırlanan bakanlık tek bir şart sundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara nakdi destekte bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu ödemeleri farklı kalemler adı altında gerçekleştiriyor. Kişilerin durumu ve ödeme alabilmek adına şartlara uygunluğu ise nakdi desteklerden yararlanılmasına imkan sunuyor.

2024 yılının ilk ayında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Bakanlık bu kez yapılacak olan destek ödemelerinde kişilerin emekli ya da asgari ücret ile çalışıp çalışmadığına bakılmayacağını ifade etti.

ÖDEMEYİ KİMLER ALACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yapılacak olan destek ödemelerin 3 bin liraya kadar ulaşacağı ifade edildi. Aynı zamanda yardımdan yararlanacak olan kişilerin emekli ya da çalışıyor olmasının da dikkate alınmayacağı, yapılan açıklamalarda ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birlik kısmının altında olması halinde hanenin sosyal yardım ödemesinden yararlanabileceğini ifade etti. Aynı zamanda hanede yaşayan kişi sayısına göre ödeme tutarlarının değişeceği de belirtildi.

KİM NE KADAR ÖDEME ALACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; bir ila iki kişilik hanelere 1.200 TL, üç ila dört kişilik hanelere 1.800 TL, beş ila altı kişilik hanelere 2.400 TL, yedi ve üzeri kişi sayısına sahip olan hanelere ise 3.000 TL destek ödemesi verileceği bilgisi ver aldı.

Ödemelerin her ayın 15 ile 31’i arasında yapılacağı da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanırken, şartları taşıyan kişilerin başvuru yapacağı kanallarda açıklandı. Ödemeler PTT ya da Ziraat Bankası aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılacak. Ödemeden yararlanmak için yapılacak başvurular ise 2024 yılı boyunca e-devlet kapısı üzerinden yapılabilecek. Aynı zamanda sosyal yardım ödemesinden yararlanmak isteyenler başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı üzerinden de yapabilecek.