Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Yetkili isim resmen duyurdu… Fark ödemeleri o tarihte yatırılacak!

Emekliler için duyurulmuş olan ek zam düzenlemesinin ardından fark ödemelerinin ne zaman yatırılacağı merak konusu olmuştu. Bir süredir konuya yönelik sorgulamalarda bulunan emeklilere, yetkili isimden karşılık geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ek ödemeler için tarih verdi.

Emekliler için duyurulmuş olan

Geçtiğimiz yılın ikinci zam döneminde memurlara verilen 8 bin 77 TL’lik seyyanen zamdan yararlanamayan emekliler, bu senenin maaş artış oranının açıklanmasını dört göz ile beklemişlerdi. Ocak ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan 6 aylık enflasyona bağlı olarak maaş artışları duyurulan sonrasında ise refah payı kararı ile maaşları yükseltilen emekliler hem zam oranından hem de en düşük emekli maaşı tutarının 10 bin TL olarak duyurulmuş olmasından memnun kalmadı.

Asgari ücretin 17 bin TL’yi, memur maaşının ise 30 bin TL’yi aşmış olduğu şu günlerde emekli maaşı ile geçimin mümkün olmadığını savunan emeklilere, geçtiğimiz haftalarda yeni bir zam açıklaması yapıldı. Emekli maaşı artış oranının memur maaşı artış oranı ile eşitlenerek yüzde 49,25’e yükseltildiğini belirten yetkililer, milyonların yüzlerini bir nebze olsun güldürdü.

Seçim öncesi emekliler için bir düzenlemenin daha yapılacağı iddia edilirken yetkililer henüz konu ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı. Ek düzenlemenin yapılıp yapılmayacağı halen gizemini korurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan, milyonların beklediği fark ödemeleri için tarihin netleşmiş olduğunu bildirdi.

FARK ÖDEMELERİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Emeklilerin ek zam farklarında dair açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin yatırılacağı tarihin netleştirilmiş olduğunu bildirdi. Bakan Işıkhan söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ocak 2024 itibari ile yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ- KUR emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Bağ- KUR kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için ise 7 Şubat’ta ödeme yapılacak.”

FARK ÖDEMESİ NE KADAR OLACAK?

Uzmanlar tarafından yapılan hesaplara göre emekli maaşı 10 bin TL’nin üzerinde olan vatandaşlara yüzde 11,68’lik zamma karşılık gelen tutar fark ödemesi olarak yatırılacak. 11 bin TL maaş alanlar bin 284 TL, 12 bin TL maaş alanlar bin 401 TL ve 13 bin TL maaş alanlar ise bin 518 TL tutarında fark ödemesi alacak.