Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile ve Gençlik Fonu başvuruları ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ne kadar olacak? Yeni evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz kredi başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yapılacak başvuruların 15 Şubat itibariyle başlayacağını açıkladı. Bu fon, ilk kez deprem bölgesinde uygulanacak ve başvurular e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Göktaş, fonun içeriği hakkında yaptığı açıklamada, genç çiftlere faizsiz kredi imkanı sunulacağını ve bu destekle gençlerin kendi projelerini hayata geçirebileceklerini belirtti. Aile ve Gençlik Fonu’nun amacının, deprem bölgesinde aile kurma sürecinde olan gençlere destek olmak olduğunu vurgulayan Göktaş şunları söyledi: “Bir süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu’nda hazırlıkları tamamladık. İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu’nun başvurularını 15 Şubat’ta almaya başlayacağız. Başvuruları 15 Şubat itibarıyla bakanlığımızın web sitesi olan aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecekler.”

15 Şubat’tan itibaren yeni evlenecek gençler, Aile ve Gençlik Fonu başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.