Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşçiler çok öfkeli! Belediyeler o zamları vermek istemiyor!

Kocaeli’de ilçe belediye işçileri, belediyelere öfkeli! Çünkü yüzde 49,25’lik zam, sosyal haklara verilmiyor. İşte yaşanan gelişmeler

Kocaeli’de ilçe belediye işçileri,

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve AK Partili 11 ilçe belediye başkanı bir toplantı gerçekleştirmişti. Bu toplantının ardından AK Partili tüm belediyelerde sözleşmede yer alan enflasyon art 2 puanın üzerine ek zam yapılmıştı. Böylece zam oranları, devletin de verdiği yüzde 49,25’e çekilmişti.

SOSYAL HAKLARA VERMEK İSTEMİYORLAR

Fakat AK Partili belediye başkanlarını, maaşlara yansıtılan bu zamları, sosyal haklara vermek istemiyor. Maaşlara yüzde 49,25 zam yapmayı kabul eden belediye başkanları, sosyal haklara olan zammı yüzde 38’de bırakmak istiyor.

MEMURUN HUZUR HAKKI

Belediye işçileri de belediye başkanlarının bu tutumlarından rahatsız. Zaten aynı işi yapan memur ile belediye işçilerinin arasında açılan maaş farkına dikkat çeken işçiler, “Kesinti yapılacaksa, memurun belediyeden aldığı huzur hakkını kesin. Zaten bizlerin maaşı çok düşük!” Diyor.

ZAM ORANLARI AÇIKLANMIŞTI

Yaşanan krizle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, “AK Parti il başkanımız ve büyükşehir belediye başkanımızın başkanlık ettiği ve ilçe belediye başkanlarımızın bulunduğu toplantı sonunda, yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında toplu iş sözleşmesi yazılan enflasyon +1 yani yüzde 38, 56 üzerine refah payı olarak, ilk altı ay için toplam yüzde 49,25 zam oranı kararlaştırılmış ve bu rakam açıklanmıştı.

KABUL ETMEYECEĞİZ!

Ancak gelinen noktada bu zam oranının sadece kök ücrete uygulanacağı ,sosyal haklara yüzde 38,56 uygulanacağı ilçe belediye yönetimleri tarafından tarafımıza iletildi. Bu uygulamayı işçiler ve bizler kabul etmeyeceğizi ifade ediyoruz. Biz açıklamada yer alan yüzde 49,25 ya kök ücret dahil bütün sosyal haklara uygulanmasını istiyor ve bekliyoruz . Bunun dışında yapılacak bir uygulamayı kabul etmeyeceğimizi tekrardan ifade ediyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

13 adet yorum var

  1. İşçinin hakkını teri sırtında kurimadan verin….!!?
    Elhamdülillah müslümanım ….
    Cehennem sıralaması!
    İlk önce kadınlar…sonra hocalar….sonrada idareciler….
    Başka birşey demeye gerek yok….ALLAH İDARECİLERE YARDİM EYLESİN İŞLERİ ÇOK ZOR….herkesin kandili mübarek olsun..

  2. Kardeşim belediye işçileri yeteri zam yok neden işçiye gelince para yokta başka bir şeylere gelince para var işçinin hakkını yemek isteyenlere haram olsun.

  3. bir ak partili olarak seçimde görüşürüz size hkettiğiniz oyu verecem özelikle başiskele ve büyükşehirde

  4. Kes memurdan sosyal dengeyi zaten 42 en düşük memur maaşı böl memurun sosyal hakkını işçiye kapansın tüm konular yüzde yüzlük sosyal hakkı %120 yapmanın peşindeler bu kadar merhametsiz olmasın belediye başkanları !

  5. Şahsım yillardir ak partiliyim ama vallahi bu ak parti belediyeleri kuruttu bizi. Aslında bu yaptıkları bi kurnazlık. Çünkü ülke genelinde çoğu belediyeler yüzde 70 in üzerinde zam yapti. Bunlar 49 yaptılar ve bu rakamlari işçilerin kabul etmeyecegini biliyorlardı ve yan haklara zam yapmayıp bizleri buna odaklandırdilar, bizlerde ona odaklanıp daha fazla bişey isteyemiyecek duruma düşüyoruz

  6. Biz işciler elimiznden geleni yapiyoruz ama bizi yonetenler neyazikki hicbirsey yapmiyor akp belediyeleri hep yoku oynuyor 1 chpli belediye olan izmit belediyesnin yevmiyesi 1180 lira bizimkisi 780 lira hakmidir bu adetlemidir gerekenin yapilmasi lazim yoksa isciden oy alinamaz…

  7. Umarım tamamını verirler. zaten zor şartlarda geçiniyoruz. Önümüz seçim bunun dönüşü olmaz. durduk yere kendi partimize düşman etmeyi bıraksınlar bizi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?