Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akaryakıta zam mı geliyor? Benzine zam mı yapılacak? Motorin fiyatları artıyor! Pazartesi günü pompaya yansıyacak

Brent petrol ve döviz

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergilere yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarını bir kez daha etkileyecek. Ocak ayında benzin, motorin ve LPG fiyatlarına art arda gelen zamların üzerine şimdi de motorin fiyatlarına yeni bir zam geliyor. Motorin litre fiyatına 12 Şubat Pazartesi gününden itibaren 1 TL 40 kuruş zam yapılacak.

Küresel piyasalarda yaşanan hareketlilik ve brent petrol fiyatlarındaki değişimler, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını belirlemede önemli bir faktör olmaya devam ediyor. Vergilere yapılan zamların yanı sıra brent petrol fiyatlarındaki artışlar, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıyor.

Gazete Duvar’ın sektör kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, motorinin litre fiyatına 12 Şubat Pazartesi gününden itibaren 1 TL 40 kuruş zam yapılacak.

BENZİNE ZAM VAR MI?

Benzin ve LPG fiyatlarında herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Şu anda geçerli olan güncel akaryakıt fiyatlarına göre, İstanbul Anadolu Yakası’nda benzinin litresi 39,26 TL, motorinin litresi ise 41,63 TL. İstanbul Avrupa Yakası’nda ise benzinin litresi 39,35 TL iken, motorinin litresi 41,70 TL olarak belirlenmiş durumda.