Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM Teklifi Kabul Ederse Karanlık Günler Bizi Bekliyor: Elektrik Faturalarında Büyük Zam Kapıda!

Yüksek enflasyon nedeni ile zor günler geçiren vatandaşlar fatura zamları ile de baş etmeye çalışıyor. Bir süredir elektrik ve doğalgaz faturalarına zam gelmemesinin ardından TBMM’ne sunulan teklif herkesi şok etti.

Yüksek enflasyon nedeni ile

Milyonlarca kişinin ekonomik sıkıntılar nedeni ile zor günler geçirdiği şu dönemlerde vatandaşlar elektrik ve doğalgaza zam yapılmamasına sevinir hale geldi. Kış aylarının kendisini hissettirmesi ile birlikte birçok kişi evlerinde artık kombilerini açmaya başladı.

Halihazırda zaten yüksek olan faturalar nedeni ile milyonlarca kişi belli saatler arasında evlerini ısıtıp daha sonra kaloriferlerini kapatmayı tercih ediyor. Özellikle emekliler ve asgari ücretle geçinmeye çalışanlar kombinin nasıl açıldığını çoktan unuttu bile! Soba kullanımına geri dönen vatandaşlar doğalgaz faturalarını düşürse bile bu kez elektrik faturalarının yüksek tutarları altında ezilmeye devam ediyor. Vatandaşlar bunları yaşarken TBMM’ne öyle bir teklif sunuldu ki, ödenen faturaların ikiye katlanması an meselesi oldu.

ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE KÖKLÜ DEĞİŞİM

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yeni kanun teklifi ile elektrik sektöründe köklü bir değişim gündeme geldi. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santral sahiplerine devlet tarafından Türk Lirası bazında alım garantisi sağlanıyor. Ancak bu alım garantisinin artık Türk Lirası olarak değiş dolar ya da euro cinsinden belirlenmesi talep ediliyor.

TBMM’ne sunulan kanun teklifinde, elektrik üreten santral sahiplerine sunulan alım garantisinin artık dolar ya da euro bazında olmasının kabul edilmesi, tüketicinin evinde ya da iş yerinde kullandığı elektriğin de artık belirlenen para birimine göre artış göstermesine neden olacak.

TÜRK LİRASI ZORUNLULUĞU KALKTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan kanun teklifi kapsamında, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santral sahiplerine sunulan devlet alım garantisi için Türk Lirası’nın belirlenme zorunluluğu kaldırıldı. İlgili sektörde köklü değişikliklere neden olacak kanuna göre alım garantisinde hangi para biriminin geçerli olacağının belirlenmesi kaldı.

Yapılan bu değişikliklerden sonra artacak olan elektrik faturaları şimdiden vatandaşları düşündürmeye başladı. Özellikle dolar kurunun durdurulamayan artışı göz önüne alındığında, karanlık günlerin bizi beklediğini düşünmek yanlış olmayacaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…