Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vizyondan kaldırılmıştı, mahkeme süreci başladı! Cem Karaca filminin yapımcısı konuştu: ‘Adalet yerini bulacak’

Büyük bir prodüksiyonu olan ve oyuncu kadrosu ile de olay yaratan Cem Karaca filmi, geçtiğimiz haftalarda vizyona girmiş ancak kısa bir süre sonra şoke eden bir karar ile gündeme gelmişti. Vizyondan kaldırılmasına karar verilen filmin akıbeti merak edilirken projenin yapımcısından konu ile ilgili açıklamalar geldi.

Büyük bir prodüksiyonu olan

Son dönemlerde birçok usta sanatçının yaşamı beyaz perdeye aktarılarak izleyicilerin beğenilerine sunuldu. Bergen Müslüm Gürses gibi isimlerin ardından bir gelişme de merhum sanatçı Cem Karaca cephesinden gelmişti. Karaca’nın hayatının sinemaya taşınacağı haberi başarılı sanatçısının sevenlerini heyecanlandırırken beklenen gün geldi çattı.

Prodüksiyonu ve oyuncu kadrosu ile günlerce gündemden düşmeyen Cem Karaca filmi, geçtiğimiz haftalarda vizyona girerek seyircinin beğenisine sunuldu. 3 haftada 219 bin 331 seyirciye ulaşan filmin başarısı göz doldururken kısa bir süre sonra şaşkınlık yaratan bir gelişme yaşandı. Filmin vizyondan kaldırıldığı duyurulurken konu ile ilgili olarak yasal süreç başladı.

 İLKİM KARACA İTİRAZ ETMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren Cem Karaca filmi, şaşırtan bir gelişme ile gündeme geldi. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca filme itiraz etti. Mahkemeye taşınan proje ile ilgili karar çıktı ve film vizyondan kaldırıldı. Kaldırılma talebi 3,5 milyon TL’lik teminatın ödenmesi ile onaylandı.

YAPIM ŞİRKETLERİNDEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

İlkim Karaca’nın 3,5 milyon TL’yi yatırmasının ardından vizyondan kaldırılan Cem Karaca filmi, projenin yapımcılarını harekete geçirdi. Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya, mahkemeye taşınan olay ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapımcılar tarafından yapılan yazılı açıklamada çekimler başlamadan önce hak sahiplerinden izin alındığı bilgisine yer verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yaşanan süreçte davacı taraf ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmimizde kullanılan eserler için kendisinden izin alınmadığı gerekçesi ile dava açmıştır. Ancak filmde kullanılan tüm şarkılar için MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) aracılığı ile şarkıların hak sahiplerinden gerekli izinler alınmıştır.”

Mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten yapımcılar, adaletin yerini bulacağına inandıklarını ve ileriki dönemde projenin üzerindeki tedbirin kaldırılacağını düşündüklerini ifade etti.