Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bursluluk Sınavı 2024 BAŞVURU YAP: MEB İOKBS Bursluluk Sınavı BAVURU EKRANI! 2024 İOKBS Başvuru Nasıl Yapılır? Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları

meb.gov.tr bursluluk sınavı 2024 başvuru tarihi araştıran öğrenciler başvuru işlemlerine başladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru ekranı açıldı. MEB İOKBS bursluluk sınavı için gerekli belgeler 2024 hazırlayan öğrenciler başvuru şartları araştırdı. Peki, 2024 İOKBS başvuru nasıl yapılır? İşte İOKBS Bursluluk Sınavı başvuru ekranı..

meb.gov.tr bursluluk sınavı 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı bursluluk sınavı başvuru şartları merak edildi. Çok sayıda öğrencinin araştırdığı MEB e-okul bursluluk sınavı ekranı açıldı. 13 Şubat Salı günü meb.gov.tr bursluluk sınavı 2024 başvuru tarihi start aldı. Peki, 2024 İOKBS başvuru nasıl yapılır? MEB bursluluk sınavı için gerekli belgeler 2024 neler? İşte İOKBS Bursluluk Sınavı başvuru ekranı..

MEB.GOV.TR BURSLULUK SINAVI 2024 BAŞVURU TARİHİ

MEB İKOBS bursluluk sınavı 2024 başvuruları start aldı. 13 Şubat ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak olan 2024 İOKBS başvuru şartları açıklandı. Önceki yıllarda Eylül ayında yapılan İOKBS sınavı 2024 yılında okullar kapanmadan yapılacağı açıklandı. e okul VBS devlet bursluluk sınavı başvuru www.meb.gov.tr adresinden yapılmaya başladı. 5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilerinin katılacağı MEB bursluluk sınavı 2024 yılında 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılacak.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

MEB İOKBS sınav başvurusu kendisi yapmak isteyen öğrenci ve velilerin www.meb.gov.tr sayfasına girmesi gerekiyor. Açılan sayfada sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girerek başvurunuzu tamamlayın. Öte yandan bursluluk sınavı başvurusu için öğrenci velisinin öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne giderek sınav başvurusu yapabilir. Öğrenci velisi EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ile eklerini okul müdürlüğüne teslim ederek İOKBS başvuru yapabilir.

MEB İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak

– Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak

– İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak

Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak

– Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2024 mali yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüz on bir bin altı yüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.