Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan dolar kuru tahmini! Resmen tarih verdi: 41 TL’yi aşacak!

Dolar kurunda şaşkınlık yaratan yükseliş devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan yeni açıklamalar geldi. Her ay olduğu gibi bu ay da beklenti anketinin sonuçlarını paylaşan yetkili kurum, katılımcıların tahminleri ile gündeme bomba gibi düştü.

Dolar kurunda şaşkınlık yaratan

Pandemi döneminden bu yana ekonomi yönetimlerinin ve dolayısı ile de ülkelerin korkulu rüyası haline gelmiş olan yüksek enflasyon, döviz kurları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen sene başından bu yana dur durak bilmeden yükselişini sürdüren dolar, nerede ise her yeni günde yeni rekorlar ile gündeme geliyor.

Ekonomistler tarafından da sık sık değerlendirilen dolar kurunda düşüşün ne zaman yaşanacağı, alım fırsatlarının ne zaman oluşacağı merak konusu olurken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan milyonları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Her ay olduğu gibi bu ay da ekonomistlerin katılımları ile bir beklenti anketi düzenleyen yetkili kurum, enflasyon ve dolar kuru tahminlerini kamuoyu ile paylaştı.

ENFLASYON BEKLENTİSİ AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ekonomistlerin katılımları ile düzenlemiş olduğu piyasa beklentileri anketinin sonuçları yayımlandı. Bu kapsamda katılımcıların sene sonu enflasyon beklentisi de kamuoyu ile paylaşıldı.

Merkez Bankası’nın anketine katılım sağlayan ekonomistlerin sene sonu enflasyon beklentileri, bir önceki anket döneminde yüzde 42,04 olarak hesaplanmışken bu anket döneminde yüzde 42,96 olarak kayda geçti. 12 ay sonrası enflasyon beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 39,09 iken bu anket döneminde yüzde 37,78’e geriledi.

DOLAR KURU TAHMİNLERİ ŞAŞIRTTI

Aynı anket kapsamında döviz kuru tahminlerine de yer verilmiş olan ekonomistlerin yüksek beklentileri dikkat çekti. Buna göre Merkez Bankası’nın cari yıl sonu döviz kuru tahmini daha önceki anket döneminde 40 TL olarak bildirilmişti ancak bu anket döneminde söz konusu tahmin 40,02 TL olarak kayda geçti. Ek olarak 2025 yıl sonu için de dolara yönelik tahminlerde bulunan katılımcıların beklentilerinde değişiklik olduğu gözlendi. Daha önceki anket döneminde 2025 yılı dolar kuru tahminlerini 40,64 TL olarak paylaşan katılımcılar, bu anket döneminde ilgili tahminlerini 41,15 TL olarak güncelledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

New York borsası günü yükselişle
Sıradaki Haber New York borsası yükselişle kapandı, yatırımcısı sevindi!