Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik İş’te masa gerildi! Genel Başkan’dan ‘hazır olun’ mesajı

Lastik İş Sendikası ile Pirelli, Brisa, Prometeon firmaları arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masa gerildi. Sendika Genel Başkanı Alaaddin Sarı işçiye ‘Hazır olun’ mesajı verdi.

Lastik İş Sendikası ile

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ( TİS) görüşmeleri devam ediyor. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 1500 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde ise Goodyear, geçmiş dönemde olduğu gibi diğer fabrikalardan ayrı olarak masaya oturuyor.

DÖRDÜNCÜ TOPLANTI

Lastik-İş Sendikası ile Pirelli, Brisa, Prometeon arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin dördüncüsü bugün Tryp by Wyndham Otel’de gerçekleştiriliyor. Görüşmelere; Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimi katılırken işveren tarafında ise Brisa Fabrikası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Gök Nam, İnsan Kaynakları Direktörü Neslihan Eroğlu, Çalışma İlişkileri Müdürü Murat Şahin, Prometeon Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü Okan Vural, Personel Müdürü Ayça İnaltekin, Endüstriyel İlişkiler Müdürü Yakup Elbüken, Pirelli Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Francesca Ballabene, Personel Şefi Zafer Ejderoğlu yer aldı.

“HAZIR OLUN MESAJI”

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Bugünkü görüşmelerde görüşmelerde işveren çıktıktan sonra arkadaşlarıma ‘hazır olun’ dedim. Bunu dememdeki genel maksat şu. Şu ana kadar yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerde ülkemizin gelmiş olduğu satın alma gücünün eridiği dönemde resesyonist bir ortamın yakıcı bir şekilde yaşandığı süreçte işletmelerin bu konuda ayağını frene basmak suretiyle gelmesi sonucunda temsilci arkadaşlarımıza ve işçi arkadaşlarımıza ‘hazır olun’ mesajı verdik.

“ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ”

Bugün yaptığımız görüşmelerde Pirelli, Brisa, Prometeon 2 ücret teklifinde bulundu. Daha önce birinci 6 ay için yüzde 49 verilen teklifi bugün yüzde 53 olarak verdiler. Sosyal yardımlarda yüzde 79 oranında zam önerdiler. Bunu şiddetle reddediyoruz. Bunlar komik rakamlar. Bunlar lastik işçisinin kabul edeceği rakamlar değil. Ciddi ciddi geliyorsanız buyurun gelin, bir daha ki hafta aynı mantık ile geleceksiniz asla kabul etmiyoruz dedik. Önümüzdeki hafta toplantı yapmama kararı aldılar. Bir sonraki toplantıda bu şekilde geldikleri takdirde hazır olun dediğimiz arkadaşlara gerekli mesajı vereceğiz. ‘Hazır olun’ ucu açık bir kavram. Sadece bugün görüştüğümüz ekip ile geçerli. Goodyear’la yaptığımız toplantıda hazır olun diyeceğimiz bir atmosfer doğarsa aynısını söyleyeceğiz” dedi.