Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti İzmit Belediye Meclis üyesi listesi için kimler konuşuluyor?

AK Parti İzmit Belediye Meclis üyesi aday listesi yarın netleşecek. İddiaya göre liste artık oluşturuldu. Peki kimlerin ismi konuşuluyor? İşte detaylar

AK Parti İzmit Belediye

AK Parti bu dönem İzmit’i geri kazanmak istiyor. İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar ve teşkilat mensupları , sahada çalışıyor. Tabi zafere giden yolda meclis üyesi aday listeleri de çok önem arz ediyor. Çünkü bıçak sırtı gözüken İzmit’te meclis üyelerinin kendi oy potansiyelleri, belirleyici bir faktör olacak. İddialara göre AK Parti’nin İzmit meclis aday listesi de büyük ölçüde şekillendi. Peki kimlerin ismi konuşuluyor?

MEVCUTLARDAN

AK Parti’nin mevcut meclis üyeleri arasından Mustafa Soydabaş, Aysel Demirtaş, Erol Çalışkan, Güliz Taştekin, Halil Atay, Hayrettin Ünlü ve Fatih Özcan isimlerinin listede olduğu iddia ediliyor. Öte yandan bir diğer meclis üyesi, Erzurumlu Canan Soylu’nun da listede olabilecek isimlerden biri olduğu ifade ediliyor. Canan Soylu, Erzurumlu. Erzurumlular arasında Zülküf Eta ismi de öne çıkıyor, listede olabileceği ifade ediliyor.

İLÇE BAŞKANI LİSTEDE

Listenin önemli gelişmelerinden biri de AK parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Köksal Gümüş’ün, aday listesine konulması oldu. Üst sıralarda yer alan Köksal Gümüş’ün de önümüzdeki dönem mecliste olması bekleniyor. Genç olarak listede olduğu ifade edilen bir diğer isim de Semih Furkan Koç.

BAŞKA HANGİ İSİMLER VAR?

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre İzmit aday listesinde İbrahim Efe, Önder Karakaş, Metin Sözer, Ayhan Gökmen ya da Nurettin Arıcan, Murat Dünen, İsmail Parlak, Nuri Erturan, Hüseyin Öztekin, İpar Katre, İsmail Yıldırım, Aykut Bozkurt, Şener Şar, Burhan Sarıoğlu’nun yer alacağı ifade ediliyor. Avukat Emel Ceylan Balcıoğlu’nun da listede yer alan isimlerden biri olduğu iddia ediliyor.

PARLAK VE BERDAN

Listenin dikkat çekici iddialarından biri de İsmail Parlak ile ilgili. Geçtiğimiz dönemlerde AK Parti’den ayrılarak BBP İzmit İlçe Başkanlığı görevine gelen, daha sonra bu görevinden ayrılan İsmail Parlak’ın da listede olduğu ifade ediliyor. Öte yandan Eski Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan’ın da listede olduğu kulislerde konuşuluyor. Kartepe bölgesinden bir isim olan Ergün Berdan’ın durumuyla ilgili bir netlik yok.

MHP VE BBP

AK Parti’nin meclis üyesi aday listesinde MHP ve BBP’den isimler de var. AK Parti’nin listesinde MHP’den Fatih Galyan, Okan Karagöz, Turgay Köseoğlu ve Engin Duymaz yer alacak. BBP’den listeye girecek ismin ise Gökhan Aladağ olması bekleniyor.