Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KKTC Bakanı Ertuğruloğlu: Birlikte hareket etmek zorundayız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu KSO meclisinde yaptığı konuşmasında, “Güvenlik açısından da stratejik bir coğrafyası var Türkiye’nin. Bizim buralardan güç almamız lazım. Sizlerin bu gücünü Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de yansıtarak beraber hareket etmek durumundayız” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kocaeli Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı bugün KSO içerisinde bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Hasan Tahsin Tuğrul’un başkanlık yaptığı meclis toplantısında gündem maddesi görüşüldü. Meclise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu konuk olarak katılım sağladı. Bunun yanı sıra meclise; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Hacı Ali Mantar, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Soydabaş katılım sağladı.

“ANAVATANIMIZDAN ÖĞRENMEMİZ GEREKENLER VAR”

Yavru vatandan selam getirdim. Yavru vatan diyerek sözlerime başladım çünkü bu terimlerden rahatsız olan insanlar var. Ben aksine gurur duyuyorum. İlişkilerin en kutsalı anne ile yavru arasındaki ilişkidir. Kocaeli’ye ilk defa geliyorum. Sık sık gelinmesi gereken bir yer. Yıllardır ambargolar altında ezilen Kıbrıs Türk halkını bölgesel bir güç ve aktör olan bunun da sınırlarını aşan ana vatanımızdan öğrenmemiz gereken çok ders olduğunu düşünüyorum. Ana vatanımızda bir yaratıcılık var, rekabetçilik var. Bunlar önemli özellikler. Anavatanımızla el ele beraber hareket etme bizim izleyebileceğimiz tek yol.

KIBRIS SORUN DEĞİLDİR, ÇÖZÜMSÜZ DE DEĞİLDİR”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Kıbrıs konusu konuşulurken yıllardır Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs sorunu çözümü edebiyatı var. Ben her zaman Kıbrıs Konusu ifadesini kullanmayı tercih etmişimdir. Sorun dersek çözümsüzlükte yaşamış gibi oluyoruz. Bu nedenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığı çözümsüzlük haline geliyor. Çözüme gidilecekse KKTC’nin kabulünden geçer. Avrupa Birliği’nden bize düşmanlık var. Türkiye’nin üyesi olmadığı Avrupa Birliği’ne girmemize gerek yok. Bizim Avrupa Birliği olan ilişkilerimizi gözden geçirmemiz lazım. Toplum seviyesindedir bizim ilişkimiz. Hangi toplum Rumları üye yaptığı toplum. Çıkar uğruna hareket edilmiş bir durum vardır.

“BERABER HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”

Güvenlik açısından da stratejik bir coğrafyası var Türkiye’nin. Bizim buralardan güç almamız lazım. Sizlerin bu gücünü Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de yansıtarak beraber hareket etmek durumundayız. Buna inanan insanlarız. Kıbrıs Türkiye yüce Türk ulusunun kopmaz bir parçasıdır. Kıbrıslı diye bir memleket yoktur. Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduğunda bile yoktu. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin milli marşı hiçbir zaman olmadı. Bugün hala bu böyledir. Bu yüzden Kıbrıslı coğrafi ve kültürel bir kimliktir milli bir kimlik değildir” dedi.

“TÜRKİYE’DEN AYIRMIYORUZ”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bizim Türkiye olarak hedefimiz Büyük Türkiye hedefimiz. Büyük Türkiye idealini gerçekleştirirsek insanlık da huzur ve barış bulacaktır. Dünyanın barış ve huzura ihtiyacı var bunu yolu da Türkiye’nin güçlü olmasından geçiyor. Milli davamız olan Kıbrıs’ın egemen ve bağımsız yaşaması en önemli hedeflerimizden biridir Kıbrıs’ın güvenliğini ve egemenliğini Türkiye’den ayırmıyoruz. KKTC’nin tanınması ve egemen bir devlet olarak yer alması bizim için çok önemli ama bütün çabalarımıza rağmen Rum kesimi ve destekçileri yanaşmadı. Kıbrıs’ın sosyal ekonomik kültürel kalkınması bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesi özellikle bir konuyu hatırlatmak istiyorum.

KOCAELİ İKİNCİ SIRADA

Kocaeli Sanayi Odası Ayhan Zeytinoğlu’nun aylık faaliyet raporu sunumuyla başlayan toplantıda Zeytinoğlu, “Kocaeli Gümrüklerinden aldığımız verilere göre ocak ayında Kocaeli’den gerçekleşen ihracat 3 milyar 208 milyon dolar, ithalat 5 milyar 403 milyon dolar TL. Ticaret Bakanlığı’nın, firmaların üretim yerleri esas alınarak hesaplanan ihracat istatistiklerinin ocak verilerine baktığımızda; İstanbul 4 milyar 330 milyon dolar, Kocaeli 2 milyar 504 milyon dolar, İzmir 1 milyar 851 milyon dolar, Bursa 1 milyar 275 milyon dolar, Mersin 891 milyon dolar TL. Kocaeli ikinci sırada yer alıyor.

AMCAOĞLU’NDAN MÜJDE

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Türkiye ile ilgili olan ekonomik protokolleri imzaladık. Sizlere müjdeler olsun artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türkiye yatırımcılarının da rahat rahat yatırım yapabileceği mevzuatlar yasalaştı. 3. Etap olarak adlandırdığımız ihalelerde sonuçlanıyor. 2 bin metrekarelik alanlarda değil tamamı üretime yönelik.” ifadelerine yer verdi.