Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Cansu Kızılkaya

Zayıflayan İYİ Parti ve yükselen Zafer Partisi

Ümit Özdağ’ın bazı söylemlerini tehlikeli bulsam ve katılmasam bile bugün Zafer Partisi hakkında bir şeyler yazmak istedim. Ülkemizde her geçen büyüyen mülteci sorununu parti politikası haline getiren Zafer Partisi ilk kez yerel seçimlere girecek.

Zafer Partisi’nin sığınmacılar ve mülteci sorunu ile ilgili söylemleri milliyetçi gençlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyada milliyetçilik damarlarının yükseldiği bu dönemde siyasetle ilgilenmeyen milliyetçi gençler Zafer Partisi’ne tutunuyor.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ gerçekten çok iyi bir politikayı arkasına aldı. Özdağ her geçen gün gelişen olaylar ve argümanlarla vatandaşları arkasından sürüklemeye devam ediyor.

2021 yılında kurulan Zafer Partisi 2023 mayıs genel seçimlerinde yüzde 2.23 oy aldı. Bu oran seçime ilk defa giren bir parti için önemli bir oran. Ve önünde MHP ve İYİ Parti’nin olduğunu unutmayalım.

Yola ilk çıktığı zaman her kesimden insanı içinde barındırmayı başaran İYİ Parti her kesimden insanı partiden uzaklaştırmaya başladı. Kimlik krizini aşamayan İYİ Parti’nin sorunları partide kök saldı. Ve unutmayın ‘Her ağaç kökünden çürür.’

İYİ Parti’nin yaşadığı iç karışıklıklar her gün şiddetini artırarak devam ediyor. Partinin tavan ve tabanında sonu gelmeyen istifalar yaşanıyor. Bu durum seçmeni partiden uzaklaştırmayı sürdürecektir.

Önümüzdeki yerel seçimlerde eğer Zafer Partisi çıktığı çizgiyi bozmazsa İYİ Parti’nin yerini alacaktır. Zafer Partisi İYİ Parti’nin oturmaya çalıştığı ama oturamadığı milliyetçi merkez sağ bloğuna oturacaktır.

Hiç şüphesiz Zafer Partisi önümüzdeki genel seçimlerde İYİ Parti’nin 2019 yılındaki ivmesini yakalayacak ve 2028 yılında yüzde 10 oy oranını aşacaktır.

Öte yandan bu ülkede Türk milliyetçilerinin oyu her zaman yüzde 20’lerde kalmıştır. Şimdi ise bu yüzde 20’lik oran MHP, İYİ Parti ve Zafer Partisi arasında bölüşülüyor. Eğer 99 seçimleri gibi Türk milliyetçileri birleşirse ittifaksız, şartsız şurtsuz iktidar ortağı da olabilir. Ya da ana muhalefetin başını çekebilirler.

Zaten ülkenin ana muhalefeti Cumhuriyet Halk Partisi, vakıf olma yolunda ilerliyor. Ülkede maalesef güçlü bir muhalefet yok.  Zafer Partisi’nin bu atmosferden güçlü çıkmasının tek yolu ise İYİ Parti’nin hatalarını iyi analiz ederek ders çıkarması.

Anlayacağınız Türkiye’de milliyetçiliğin yükseldiği bu zamanda Zafer Partisi için zemin oldukça müsait.

 

 

 

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Zafer Partisi’nin “merkez sağ” olacağı iddiası çok komik. Irkçı bir bir parti ile liberal sağ ( merkez sağ) arasında dünya kadar fark var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER