Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yılın ikinci faiz kararı için geri sayım başladı! Uzmanlar tarih verdi… ‘TL rahatlayacak’

Merkez Bankası’nın başkanlık tarafında yapılan değişikliğin ardından senenin ikinci faiz kararının hangi yönde olacağı merak konusu oldu. Bugün açıklanacak olan karar öncesinde birtakım değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, tarih verdikleri o açıklama ile milyonları umutlandırdı. İşte ayrıntılar…

Merkez Bankası’nın başkanlık tarafında

Yüksek enflasyonun ülkemiz de dahil olmak üzere birçok dünya ülkesini tehdit etmeye devam ettiği şu günlerde merkez bankalarının aldıkları ve alacakları faiz kararları her zamankinden çok daha önemli bir hale geldi. Politika faizi için verilen kararların piyasaları doğrudan etkilediği bilinirken ülkemi Merkez Bankası’nda yapılan başkanlık değişiminin ardından nasıl bir karar geleceği, o kararın gündelik hayatı nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanlığından ayrılan Hafize Gaye Erkan’ın yerine Fatih Karahan getirilmişti. Yeni başkanın liderliğinde yürütülecek olan toplantının ardından senenin ikinci faiz kararı açıklanacak. Kararın açıklanmasına saatler kala beklentilerini açıklayan uzmanlar, Türk lirasının toparlanacağını düşündüklerini ifade ederek tarih verdi. İşte o değerlendirmelerde dair ayrıntılar…

O TARİHE DİKKAT ÇEKİLDİ

Birçok uzman Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bu ay politika faizini sabit bırakacağını düşünürken Drimal’den konuya ilişkin bir açıklama geldi. Türk lirasının yakın zaman içerisinde toparlanacağını öngördüklerini belirten uzmanlar, değerlendirmelerinde şu ifadeleri kullandı: “Sonuç olarak Türk piyasaları 2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren yeni bir yabancı para akışı çekebilir. Bu çekim de büyük olasılık ile yaz aylarında Türk lirasının toparlanmasını ve önemli geri kazanımlar elde edilmesini sağlayabilir.”

YATIRIMCILAR AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

Drimal’in ardından In Touch Capital Markets Kıdemli FX Analisti Piotr Matys de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bu ay için ‘sabit faiz’ kararının verileceğini düşündüğünü belirten uzman isim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Politika faizinin mevcut seviyesi gerektiği müddetçe sürdürülecek. Enflasyon beklentileri, fiyat belirleme davranışları, kamu harcama ve vergi olitikası, özek tüketim ve ücretler gibi faktörlerin enflasyon görünümünde tahminimizden belirgin bir sapmaya yol açacağının anlaşılması durumunda ise para politikası duruşu daha da sıkılaşacak.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

New York borsası günü yükselişle
Sıradaki Haber New York borsası yükselişle kapandı, yatırımcısı sevindi!