Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkez Bankası Faiz Kararı SON DAKİKA: TCMB Şubat Ayı Faiz Kararı BELLİ OLDU! Faiz Artarsa Borsa Ne Olur?

Merkez Bankası ikinci faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan öncülüğüne yapılan toplantı ardından Türkiye faiz kararı açıklandı. 22 Şubat Perşembe günü duyurulan Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı belli oldu. Peki, faiz artarsa borsa ne olur? İşte TCMB faiz kararı..

Merkez Bankası ikinci faiz

Türkiye faiz kararı araştırması yapan milyonlarca vatandaş için son durum verileri geldi. Çok sayıda vatandaşın gündem maddesi olan Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, MB faiz kararı ne zaman soruları yanıt buldu. 22 Şubat Perşembe günü kamuoyuyla paylaşılan Merkez Bankası faiz kararı ne olur belli oldu. Ekonomi takibi yapan vatandaşlar faiz artarsa borsa ne olur sorgularını hızlandırdı. Peki, TCMB faiz beklentisi kaç? Faiz artacak mı? İşte TCMB şubat ayı faiz kararı son dakika açıklaması..

MERKEZ BANKASI ŞUBAT AYI FAİZ KARARI

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı 22 Şubat Perşembe saat 14.00 itibariyle açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan öncülüğüne toplanan Para Politikası Kurulu son durumu açıkladı. Yurt içi piyasaları yakından takip eden vatandaşlar Merkez Bankası faizi yüzde 45’te sabit tuttu. Merkez Bankası politika faizine müdahale etmedi. Şubat ayında 8 ay sonra ilk kez faizlerde artış durmuş oldu.

FAİZ ARTARSA BORSA NE OLUR?

Faiz artarsa borsa ne olur merak edenler için hemen belirtelim ki yüksek faiz oranları hisse senetleri piyasalarında satış baskısı oluşturabilir. Bu durumda da borsa endekslerinin düşmesi gündeme gelebilir. Yatırımcılar yüksek faiz oranlarının olduğu dönemlerde daha az riskli yatırımlara yönelme eğilimi gösterir. Böyle olduğunda hisse senetleri işlem hacmi azalabilir. Faiz artışı şirketler için ek maliyet artışı anlamına gelir. Yani borsada düşüş başlar.