Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ABD ve Rusya arasında küfür krizi: “Küstahça” ve “Utanç verici”!

Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasında küfür krizi patlak verdi. ABD Başkanı Biden’ın küfürlü içerikli sözlerine Moskova cephesi “Küstahça” ve “Utanç verici” dedi. 

Rusya ile Amerika Birleşik

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçiminde ABD Başkanı Joe Biden seçim kampanyasında Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik olarak küfür içerikli ifadeler kullandı. Biden’ın sözlerine Kremlin Sözcüsü Dimity Peskov’dan yanıt geldi. Peskov, “Küstahça” ve “Utanç verici” dedi.

“KOVBOY TARZI DAVRANIŞLAR SERGİLİYOR”

Peskov, “ABD Başkanı’nın bu tür küstahça açıklamaları, başka bir devletin başkanını özellikle de Putin’i rahatsız etmez ancak bu, ABD için utanç verici. Böyle bir ülkenin başkanı böyle bir dil kullanıyorsa, bunun utanç verici olması gerekiyor. Biden, iç siyasi çıkarlar uğruna Hollywood kovboy tarzı davranışlar sergiliyor” dedi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD Başkanı’nın söylediğinin tam aksine iklim değil, Biden gibi bunamış ve Rusya’ya karşı savaş başlatmak isteyen, işe yaramayan moruklar varoluşsal tehdit oluşturuyor” ifadesini kullandı.

The Hill’in haberine göre, ABD Başkanı Biden, seçim kampanyası kapsamında California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik küfür içerikli ifadeler kullanmıştı.