Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TCDD’den 95 işçi alımı! Başvuru süresi dolmadan acele edin! Son gün…

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 95 işçi alımı için resmi ilanı yayımladı. Kocaeli, Ankara, İzmir, Sivas, Malatya, Adana, Çankırı ve Afyonkarahisar’da görevlendirilecek personel için başvurular başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

İş arayanlar ve bu yüzden iş ilanlarını takip eden vatandaşlar için yeni bir fırsat Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan geldi. Kurumun açmış olduğu personel alım ilanında artık son gün. Fırsatı kaçırmamak için acele etmek gerekiyor.

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, çeşitli illerdeki iş yerlerine 95 işçi alımı yapacağını duyurdu. Başvuru süresi ve şartları Resmi Gazete’de yayınlandı. Haberimizde ilanın tüm detaylarına yer verdik.  İşte başvurusunda son güne gelinen personel alımı ile alakalı bilinmesi gereken tüm detaylar…

BAŞVURU SÜRESİ NE ZAMAN DOLUYOR?

TCDD, Kocaeli, Ankara, İzmir, Sivas, Malatya, Adana, Çankırı ve Afyonkarahisar’daki iş yerlerine belirsiz süreli sözleşme ile 12 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 69 makine bakımcı ve 14 makine teknisyeni (motor tamircisi) alacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Kuruma personel alımlarında başvurular, 23 Şubat’a kadar (bugün son) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacak. Bu ilanlara başvuru da KPSS şartı ise aranmayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Alınacak işçilerde, ilgili meslek kodlarında en az 3 yıl deneyimli olmak ve karekodlu SGK dökümü ile belgelemek gerekiyor. Ayrıca, gerekli çalışma belgelerine sahip olmak da şart. Başvuracak adayların 36 yaşından büyük olmaması da önemli bir kriter.

Başvuru yapan ve İŞKUR tarafından nihai listeye giren adaylar, 22 Mart’a kadar TCDD İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’na belgelerini teslim etmeleri gerekiyor. Belgeleri tam olan adaylar, noter huzurunda kura çekimine katılacak. Kura sonucu belirlenen adaylar, uygulama ve sözlü sınava girecek. Sınav sonuçları, TCDD’nin internet sitesinde (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurulacak.

TCDD işçi alımı ile ilgili tüm duyurular, aynı sitedeki “Duyurular” bölümünde yer alacak. Adayların bu bölümü takip etmeleri tavsiye ediliyor. TCDD’nin 95 işçi alımı ilanı, iş arayanlar için büyük bir fırsat. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 23 Şubat tarihine kadar başvurularını yaparak bu fırsatı değerlendirebilirler.