Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Marketlerdeki o ürünlerin satışına yasak geliyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin korunması için gıda etiketlerinde önemli düzenlemeler yapacaklarını duyurdu. ‘… Tadında’, ‘… lezzeti’, ‘… keyfi ” gibi ifadelerle ürün satılamayacak.

Tarım ve Orman Bakanı

Bakan Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıda için Gıda Kodeksi’nde bir dizi düzenleme yapıldığını ve bu çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, “Gıdanın adı artık tüketicinin hemen görebileceği bir yerde, aynı punto ve stilde yazılacak. Yanıltıcı görseller kullanımına izin vermeyeceğiz.” dedi. Türkiye Gazetesi’nden Cevdet Fırat Aydoğmuş’un haberine göre, içeriğinde çilek yerine sadece çilek aroması bulunan ürünlerde çilek görseli kullanımına izin verilmeyecek. Örneğin, içinde muz aroması olan bir süt artık ‘muz aromalı süt’ olarak etiketlenecek. Tüketicileri yanıltabilecek ifadelere izin verilmeyecek, örneğin ‘… tadında’, ‘… lezzeti’, ‘… keyfi’ gibi ifadeler yasaklanacak. Bitkisel margarin gibi ürünlerde ‘tereyağı keyfi’ veya ‘tereyağı lezzeti’ ifadelerine müsaade edilmeyecek. Bitkisel yağlı, sütlü buz gibi ürünler, ‘dondurma keyfi’, ‘dondurma lezzeti’ gibi ifadelerle satılamayacak.

“SAHTEKARLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

Yumaklı, Bakanlığın en önemli görevlerinden birinin vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması olduğunu belirterek, “ALO 174 Gıda Hattı’mızı kurduk. İhbar ve şikayetlere en geç 15 gün içinde cevap veriliyor. Halkımızın, şüphelendiği gıda ürünlerini ve yerlerini ALO 174 veya (0 501 174 0 174) olan WhatsApp İhbar Hattımıza bildirmeleri halk sağlığı açısından büyük önem taşıyor.” dedi. Gıda denetçilerinin yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Yumaklı, “Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7.500’den fazla gıda denetçisiyle denetimler yapıyoruz. Sahtekârlara göz açtırmayacağız.” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, gıda güvenliğinin insan sağlığı için hayati önem taşıdığını belirterek, vatandaşları sıkı denetimlere destek olmaya çağırdı ve herkesi gönüllü gıda denetçisi olmaya davet etti.