Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçim öncesi EYT’yi kaçıranlara müjde! Kademeli emeklilikten kimler faydalanabilecek?

EYT’yi kaçıranların beklediği haber geldi. 31 Mart yerel seçim öncesi Bakanlık’ın Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için çalışmalarında sona geldiği duyuruldu.

EYT’yi kaçıranların beklediği haber

EYT’yi kaçıran sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olanlara emeklilik yolu açılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 31 Mart yerel seçim öncesi Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için çalışma yaptı. EYT’yi kaçıran vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla başlatılan çalışmada sona gelindiği duyuruldu.

BİR GÜN İLE KAÇIRANLAR VAR 

28 Şubat 2023’te yasalaşan EYT düzenlemesiyle ilk aşamada 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı kazandı ancak yasaya son anda eklenen ‘kademeli prim sistemi’ hayal kırıklığı yarattı. Bu madde ile birçok vatandaşa emeklilik yolu kapanmıştı. 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi olanlar emeklilik için çok uzun yıllar beklemek durumunda kalmıştı.

EYT’yi bir gün ile kaçıran vatandaşlar yeni bir emeklilik düzenlemesi için uzun süredir çağrıda bulunuyor. Sonunda beklenen düzenleme gündeme geldi.

Hükümet Kademeli Emeklilik Sistemi ile emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşa seçim öncesi müjde vermeyi planlıyor.

A PARA DUYURDU

A Para kanalı tarafından yapılan paylaşımda, yakın zamanda açıklanması beklenen sistem hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“EYT’den yararlanamayanlar için yeni bir Kademeli Emeklilik düzenlemesi!

Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler.

9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak.”