Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk: 10 şehre ivme kazandıracak

Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Valilik ve Büyükşehir desteği ile düzenlediği Marmara Kariyer Fuarı, bugün kapılarını açtı. Etkinlikte konuşan KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk etkinliğin İstanbul dahil 10 ile ivme kazandıracağını ifade etti.

Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda ve Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF), kapılarını açtı. İş dünyası ile gençleri buluşturan etkinliğe 15 üniversite destek verdi. İstihdam olanakları açısından büyük imkanların sunulacağı fuar 2 gün boyunca devam edecek.

ORADAYDILAR

Programa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Bolu Valisi Erhan Kılıç, Bartın Valisi Nurtaç Aslan, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Zonguldak Valisi Osman Hacı Bektaşoğlu, Yalova Valisi Hülya Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Prof. Dr. Muhip Kanko, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, paydaş üniversite rektörleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

“STAJ İMKANI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Etkinliğin açılış bölümünde söz alan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk konuşmasında, “Yaklaşık 3 buçuk ay önce Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ev sahipliği verildiğini öğrendik. İlk günden beri hedefimiz kendimize yakışan bir fuar yapmak oldu. En büyük olma hedefimizi yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gençlerin geleceğe sağlam adımlarla ilerlemesi en büyük hedeflerimiz arasında yer almakta. Üniversitemiz bünyesinde daha önce da Kariye Fuarları düzenledi. Bunların öneminin farkındayız. Staj imkanı açısından oldukça önem arz ediyor. Bir yıla aşkın süre içerisinde çok önemli başarılar elde ettik. Bu başarılar şahsımın başarısı değildir.Aday araştırma üniversitesi olduk. Şimdi en büyük hedefimiz araştırma üniversitesi olmaktır. Kocaeli Üniversitesi nitelikli istihdam sağlamayı önceleyen uluslararası bir üniversite olmayı amaç edinmiştir. Mutlu bir üniversite olan Kocaeli Üniversitesi kent ile bütünleşmiştir.

“İSTİHDAM VE SİNERJİ YARATACAK”

Bu fuar vesilesi ile 30 yıldır yaşadığım bu şehri ve iş dünyamızın bu kent için ülkemiz için ürettiği inanılmaz katma değeri bir kez daha gördüm. Göreceksiniz ki bu fuar sadece düzenlendiği iki günlük zaman diliminde değil sonra ki yıl ve yıllarda da etkisini devam ettirecek. Bu fuara katılan öğrencilerimiz veya mezunlarımız fuar vesilesi ile başvurduğu en küçük işletmede bile bir proje geliştirdiği zaman yada global bir firmada yerini aldığında biz de yaptığımız işin, organizasyonun başarısını gururla izleyeceğiz. Bu açıdan bu fuar gerçekten yarattığı ivme ile kentin, bölgenin ve ülkemizin iş ve istihdam alanına bir sinerji kazandıracaktır.

“10 KENTE İVME KAZANDIRACAK”

Tabiki Marmara Kariyer Fuarı’nın, Kocaeli’de düzenlenmesi sadece kentimize yönelik değil bölgemiz ve ülkemiz istihdamına da büyük ölçüde destek olacağına inanıyorum. Düzenlediğimiz bu fuar, Kocaeli dahil 10 kentimize ve hatta İstanbul’a da çok büyük bir ivme kazandıracaktır. Bu fuar sadece öğrencilerimiz için değil, bölgemiz için de ülkemiz için de fuara katılacak firmalar için de oldukça önemli bir fuar. İki gün boyunca burada ülkemizin çok büyük firmalarını konuk edeceğiz. Bu fuarda küçük büyük demeden tüm firmalarımızın, her neviden firmalarımızı öğrenci ve mezunları buluştururken; aynı zamanda bu firmaların İşçisizlik sorununa derman olmayı ve birbirleriyle firmaların temas etmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Tahir Büyükakın: Şehrin geleceğini derinden etkileyecek

Vali Yavuz: Mutlu olmayan muhatabını mutlu edemez

Cumhurbaşkanlığı ofis başkanı Atay; “Gençler mezun olmadan işe giriyor”

İş fırsatları başınızı döndürecek: MARMARAKAF kapılarını açtı