Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Yavuz: Mutlu olmayan muhatabını mutlu edemez

Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Valilik ve Büyükşehir desteği ile düzenlediği Marmara Kariyer Fuarı, bugün kapılarını açtı. Etkinlikte konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz gençlere seslenerek mutlu olmayanların muhataplarını mutlu edemeyeceğini ifade etti.

Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda ve Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF), kapılarını açtı. İş dünyası ile gençleri buluşturan etkinliğe 15 üniversite destek verdi. İstihdam olanakları açısından büyük imkanların sunulacağı fuar 2 gün boyunca devam edecek.

ORADAYDILAR

Programa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Bolu Valisi Erhan Kılıç, Bartın Valisi Nurtaç Aslan, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Zonguldak Valisi Osman Hacı Bektaşoğlu, Yalova Valisi Hülya Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Prof. Dr. Muhip Kanko, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, paydaş üniversite rektörleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

“İLERİDE YANSIMALARI OLACAKTIR”

Etkinlikte konuşan Kocaeli Milletvekili Saadettin Hülagü konuşmasında, “Ülkemiz üniversiteler itibari ile dünya standartları üzerinde çalışmalar yapıyor. Gençler zaman zaman istihdam açısında yaşanan sorunları, ve firmaların istihdam kaynağı bulamadığını görüyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. İlimizin gözbebeği kurumlarından olan Kocaeli Üniversitesinin hayata geçirmek için gayret sarf etmesi ve kurumlarca sahiplenmesi oldukça önemli. Bu işbirliğinin yüksek olduğu yerlerden biri de Kocaeli kentidir. İlimizde genç yetenler ile sanayi kuruluşlarının bir araya gelmesi oldukça önemli. Bir sanayi için en önemli değer nitelikli insan kaynağıdır. Sadece eğitim ve çalışma anlamında değil İnsan kaynağını değerlendirmek en önemli kazanımlardan biridir. Bu Fuar gençlerimizin bakış açısında değişime neden olmuştur. Bu değişim her alanda çağ atlayan ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Hayata geçirmek için önce hayal etmek gerekir. Bunu 2 gün gibi düşünmemek lazım. İleriye doğru yansımaları olacaktır” dedi.

“MUTLU OLMAYAN MUHATABINI MUTLU EDEMEZ”

Kocaeli sahip olduğu insan gücünün yanı sıra dev sanayi yatırımlarına ev sahipliği yapmaktadır. Konumunun sunduğu lojistik avantajlar Kocaeli’yi cazip hale getirmekte” ifadelerini kullandı. Kocaeli’nin ekonomiye katklıları ile ilgili bilgiler veren Vali Yavuz konuşmasının devamında, “Gençlerimize kendilerine güvenmelerini, ülkemizin geleceğine inanmalarını Türkiye’yi küresel güç olma noktasında desteklemelerini istirham ediyorum. Biz yarınlarımıza, geleceklerimize güveniyoruz. Bugün güçlüyüz, yarın daha da güçlü olacağız. Dünyanın hiçbir döneminde bilgi bu kadar çabuk üretilip eskitilmemiştir. Artık hepimizi için hayat boyu öğrenmenin dönemidir. Gençler kendilerine güvendikçe ve kendilerini doğru analiz ettikçe daha başarılı olacaktır. Sevmediğiniz işi yapmayın, yüksek puan aldınız diye yüksek puanlı yerleri seçmeyin. Mutlu olmayan muhataplarını mutlu edemez” dedi.

Tahir Büyükakın: Şehrin geleceğini derinden etkileyecek

KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk: 10 şehre ivme kazandıracak

Cumhurbaşkanlığı ofis başkanı Atay; “Gençler mezun olmadan işe giriyor”

İş fırsatları başınızı döndürecek: MARMARAKAF kapılarını açtı