Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yargıtay’dan emsal karar: WhatsApp yazışmaları artık delil sayılıyor

Yargıtay WhatsApp yazışmalarıyla ilgili önemli bir karar alarak delil olabileceği yönünde bir karara imza attı.

Yargıtay WhatsApp yazışmalarıyla ilgili

Yargıtay 2. Dairesi emsal bir karara imza atarak WhatsApp yazışmalarının delil olabileceği kararını verdi.

Bursa’da görülen bir ticaret davasında mahkeme, sosyal medya platformu olan WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etmeyerek “Senetle ispat edilmeli” yönünde karara vardı. Yaşanan gelişme üzerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bu kararı bozdu ve konuşmaların tek başına delil olarak kullanılabileceği yönünde karara vardı.

“ELEKTRONİK ORTAMDAKİLER OLUŞTURULABİLİR DELİLLERDİR”

NTV’nin haberine göre, Avukat Serkan Günel, konuya dair açıklama bulundu. Günel yaptığı açıklamada; “Burada delili sunan kişi, bu yazışmanın bir tarafı olması gerekiyor ve kendisinin kaydediyor olması lazım ki delil olarak sunabilsin çünkü elektronik ortamdaki deliller her zaman oluşturulabilir delillerdir” açıklamasında bulundu.

“BİLİRKİŞİ İNCELEMSİ ŞART” 

Elektronik ortamdaki delillerin her zaman oluşturulabilir deliller olduğunu da ifade eden Avukat Serkan Günel, “Özel hukuk, alacak, boşanma davalarında kişinin aldattığına ilişkin, mal kaçırdığına ilişkin yazışmaları delil olarak kabul ediliyor. Mesela WhatsApp grupları 100-150 kişinin olduğu konuşma grubunda olan bir kişi, buradaki yazışmaları mahkemeye delil olarak sunabiliyor çünkü konuşmanın bir tarafı” dedi. Günel, bu yazışmaların tek başına bir delil olarak kabul edilmesi için bilirkişi incelemesinin şart koşulduğunu ifade etti.