Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Basket Marmara’yı salladı

Türkiye Basketbol Federasyonu U-16 Marmara Bölge Şampiyonaları, Kocaeli ve Edirne’de yapıldı. Kız ve erkek takımlarıyla ilimizi temsil eden Kocaeli Basket Spor Kulübü her iki grupta da şampiyon olarak Anadolu Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu U-16

KIZLAR EDİRNE’DEYDİ

Kocaeli Basket U-16 Kız Takımı Edirne’de grup maçlarına katıldı. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki şampiyonada Kocaeli’nin yanı sıra Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul ve Yalova’dan toplam 7 takım mücadele etti. Kırmızı grup maçları 2 grupta yapılırken A Grubu’nda Mevlüt Salla’nın başkanlığını, Çağdaş Genç’in de antrenörlüğünü yaptığı Kocaeli Basket grubundaki tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Ekibimiz, Kırklareli Babaeskispor’u 85-16, Balıkesir Havran Belediyespor’u 73-33 ve Yalova VIP’i DE 66-44’lük skorla mağlup etti. Böylece kızlar 25-29 Mart tarihlerinde Aydın ve Konya’da yapılacak Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

KIZLAR EDİRNE’DE TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

3 gün arka arkaya maçlara çıkan Kocaeli Basket U-16 Kız takımı maçlardan kalan zaman diliminde ise Edirne’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezmeyi de ihmal etmedi. Rehber eşliğinde Sultan II. Bayezid Külliyesi’ni, Türk-Yunan sınırı yakınındaki Edirne Karaağaç’ı, tarihi tren garını ve sembolik kara treni, Balkan savaşlarında kullanılan Hıdırlık Tabyaları mesire alanlarını, animasyon odalarını, maketleri, balmumu heykellerini, yaşam alanlarını, Necmi İğe Evi Etnoğrafya Müzesi Düğün Kültürü Örf ve Adetleri, Rumeli ve Balkan yöresel kıyafetlerini, Edirne Çarşısı’nı, Meriç Nehri kıyılarını gezerek unutulmaz anlar da biriktirdiler.

ERKEKLER İZMİT’TE TUTUM ÇIKARDI

Kocaeli Basket U-16 Erkek Takımı İzmit Atatürk Spor Salonu’nda oynanan Marmara Bölgesi maçlarında zorlu rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Şampiyonaya Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ilimizden de Kocaeli Basket ile Derince Anka olmak üzere 7 takım katıldı. Kocaeli Basket şampiyonada Tekirdağ İç Vakfı TREDAŞ’ı 65-45, Edirne Fatih Sultan Mehmet Orta Okulu’nu 65-40 ve Kırklareli Lüleburgaz Akım Koleji’ni de 59-44 yendi. Zafer Yıldız ve Uğur Ziya Çelik antrenörlüğündeki Kocaeli Basket U-16 Erkek Takımı Eskişehir veya Samsun’da yapılacak Anadolu Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecek.

MEVLÜT SALLA: HAKLI GURUR YAŞIYORUZ

Kocaeli Basket Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Salla kız ve erkek U-16 takımlarının Marmara Bölge şampiyonluklarıyla ilgili olarak şu şekilde konuştu: Kız ve erkek takımlarımız Marmara Bölgesi Kırmızı gruplarında başarıyla mücadele ettiler. Kızlarımız Edirne’de erkek sporcularımız ise ilimizde gruplarında şampiyon olarak bizlere ve ilimiz basketbol camiasına haklı bir gurur yaşattılar.

KARDEŞLİK RUHU İLE MÜCADELE ETTİK

Kızlarımız yaptıkları maçlarda dostluk ve kardeşlik ruhu ile rakipleri karşısına çıktılar. Aldıkları sonuçlarla da Anadolu Şampiyonasına gitmeyi elde ettiler. Erkek takımımız ise kendi şehrimizde kendi seyircimiz önünde grup maçlarını yaptılar. Çekişmeli ve heyecanlı geçen maçlar sonunda onlar da şampiyon olarak Anadolu Şampiyonası’na gitme vizesini aldılar. Genç sporcularımızın elde ettikleri başarılar ilimizin basketboldaki başarısını ve yerini gösteriyor.

MİLLİ TAKIMA 1 SPORCUMUZU DAHA GÖNDERDİK

Kocaeli olarak basketbol potansiyeli ve sporcusu olan bir konumdayız. Gerek bizim kulübümüzden gerek diğer kulüplerimizden çok başarılı ve gelecek vaat eden sporcular çıkartıyoruz. Kulübümüzden yetişen çok sayıda kadın ve erkek sporcumuz basketbol profesyonel lig takımlarında forma giyiyorlar. Gelecek dönemlerde de sporcularımızı üst liglerde profesyonel olarak oynarken göreceğimize inanıyor, hatta milli takımımıza bile sporcu verecek konumda olacağız. En son U-14 Milli Takımı aday kadrosuna kampına Duru Ayşe Uçar’ı gönderdik.

ÖRNEK OLUYORUZ

Gittiğimiz şehirlerde karşılaştığımız takımların sporcuları ve kurmayları Kocaeli ve Kocaeli Basket adını duyduklarını ve bizlerle tanışıp kardeş kulüp olmak, işbirlikleri yapmak, bizlerle ve sporcularımızla bir arada bulunmak istiyor. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor. Sporun özündeki dostluk, kardeşlik ve arkadaşlığı yaşayarak görüyoruz. Sporcularımızın birçok şehirden ve kulüpten çok sayıda arkadaşları oluyor. Kulüp olarak her yaş grubundan kız ve erkek basketbol takımlarımız parkede mücadele veriyorlar.

ŞEHRİMİZİN SALON VE ALT YAPI İMKANLARI ARTARSA BAŞARILAR ÇOĞALIR

Şehrimizin salon ve antrenman imkanları arttıkça ilimizdeki basketbol takımlarının sayıları ve başarıları da artacaktır. Kendi imkanlarımızla bir yere kadar oluyor. Zaman zaman da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini alıyoruz. Bu anlamda Tahir Büyükakın başkanımıza, Kocaeli Büyükşehir Gençlik ve Spor Dairesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Son olarak başta bütün sporcularımızı, ailelerini, antrenörlerimizi ve Kocaeli basketbol camiasını tebrik ediyor, başarılar diliyorum.