Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolar kahini Selçuk Geçer’den felaket senaryosu! O olayı işaret etti, ‘Dolar 80 TL olabilir’ dedi

Ekonomi piyasalarında dalgalı fiyat grafiklerine şahitlik edildiği şu günlerde uzmanların tahminleri de birçok kişi tarafından yakın takip altına alındı. Bu kapsamda son yorum Selçuk Geçer’den geldi. Ünlü ekonomist yaşanan olayları ele alarak doların ulaşabileceği rekor seviyeyi açıkladı. İşte ayrıntılar…

Ekonomi piyasalarında dalgalı fiyat

2023 yılının sonlarına doğru yükseliş hızları artan ve 2024 yılına girilmesi ile birlikte de yeni rekorlar ile kayda geçen döviz kurları ve altın piyasası, son dönemlerde birçok kişiyi tedirgin etmeye başladı. Hali hazırda ilgili piyasalarda yatırımları bulunan kişiler yükselen grafiklerden memnuniyet duyarlarken henüz birikimlerini değerlendirememiş olanlar ise alım fırsatlarını kovalamaya başladı. Yanı sıra sabit gelirleri olan ve buna bağlı olarak da hayat pahalılığından çekinen birçok kişi de gözlenen yüksek seviyelerin endişesini yaşamaya başladı.

Ekonomi piyasalarında ortaya çıkan dalgalı grafikler gündelik hayat şartlarını doğrudan etkilemeye devam ederlerken bu süreçte uzmanların yakın ve uzak vadeli tahminleri de gündemden düşmemeye başladı. Bu kapsamda analizleri ile sık sık gündeme gelen isimlerden biri de Ekonomist Selçuk Geçer olarak kayda geçti.

Özellikle dolara yönelik tahminleri sayesinde ‘dolar kahini’ olarak nitelendirilen Selçuk Geçer, son açıklamasında mevcut olayları ele aldı. Ayrıca yaşanabilecek olası senaryolara dikkat çeken Geçer, işlerin umulduğu gibi gitmemesi durumunda dolarda şoke eden seviyelerin gözlenebileceğini vurguladı. Geçer’in dolar tahmini, ağızları açıkta bıraktı.

“ORTALIK KARIŞTI”

Uzmanlığı doğrultusunda ekonomi piyasalarına dair sık sık değerlendirmelerde bulunan Selçuk Geçer, son olarak mevcut durumu değerlendirdi. ABD- İran geriliminin daha da tırmanması durumunda felaketlerin peşi sıra geleceğini belirten Geçer, ayrıca ABD’nin İran’a müdahale etmesinin ardından Rusya’nın da işin içine gireceğini ve piyasaların iyiden iyiye karışacağını ifade etti.

TAHMİNİ İLE OLAY YARATTI

Siyasi gelişmelerin ekonomi piyasaları üzerinde doğrudan etkili olduğunu belirten Ekonomist Selçuk Geçer, ayrıca Türkiye’nin kısa vadeli borç toplamanın 226 milyar dolar olduğunu vurguladı. Bu borcun ödenmemesi durumunda Türk lirasının dolar karşısında adeta yok olacağını işaret eden Geçer, yükselişin bir anda başlayabileceğini ileri sürdü. Selçuk Geçer’in tahminine göre borcun ödenememesi durumunda dolar hızla 60 TL seviyesine doğru yol alabilir. Yanı sıra 80 TL’lik seviye dahi dolar açısından şaşırtıcı olmayabilir.

Geçer’e göre olası senaryoların gerçekleşmesi durumunda dolar 6 ay içerisinde 70 TL’ye çıkabilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…