Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mustafa Amca’nın geçmişe hüzünlü bakışı!

66 yıl önce babasını kaybettiği Üsküdar Vapur Kazasının yıldönümü anma törenine katılan 85 yaşındaki Mustafa Kurt, denize karanfil bırakıldığı sırada hüzünlü anlar yaşadı

66 yıl önce babasını

Tam 66 yıl önce bugün İzmit-Karamürsel arası çalışan Üsküdar Vapuru İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak battı. Bugün yaşamını yitiren 392 kişi için anma töreni düzenlendi. İzmit vapur iskelesi önünde İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi, İzmit Lisesi Mezunları Derneği, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği tarafından gerçekleştirilen programda yaşamını yitirenler anısına denize karanfiller bırakıldı. Kazada babasını kaybeden ve o dönem 19 yaşında olan Mustafa Kurt, denize karanfil bırakıldığı sırada hüzünlü bir şekilde İzmit Körfezine baktı.

“ÇOCUKLARI SARILMIŞ BİRBİRİNE SARILMIŞ HALDE BULDUK”

Anma törenine katılım sağlayan 1939 doğumlu Mustafa Kurt, İzmit Lisesi öğrencilerinden günün anlam ve önemine dair hazırladığı metni okumalarını rica etti. Üsküdar Vapuru’nda babasını kaybeden Kurt, Üsküdar Vapuru’nun battığı günü “Üsküdar Gemisi battıktan sonra, çok insan bataklık tarafına doğru süzülmüştü. Sandallarla kurtarmaya gittik. Askeriyenin deniz altı gemisi de kurtarmak için hazır bekliyordu. Kız ve çocukları birbirlerine sarılmış halde bulduk.

“BABAM DA VARDI”

Onları kurtarmak için çektiğimizde birbirlerinden ayrılmıyorlardı. Karaya çıkardık ve devlet hastanesine götürdük. Devlet hastanesinin komple yerlerinde yatıyorlardı. Anneler ve babalar gemide olan çocuklarını bulmak için araştırıyorlardı. Hastanede annesi ve babasını görüp sonrasında vefat edenler oldu. O gemide benim babam da vardı ve boğularak vefat etti” sözleri ile anlattı.

66 yıllık dinmeyen acı!