Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Cansu Kızılkaya

Yıldıztekin’den daha iyisini beklerdim

İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı Gencay Yıldıztekin geçtiğimiz Salı günü projelerini kamuoyu ile paylaştı. Öncelikle söylemem gerekiyor ki programı yerinde takip edemedim.

Yıldıztekin’in Kartepe Dedeman Otel’de gerçekleştirdiği programı gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan ve çalışma arkadaşlarım Serhat Güneş ile Eren Demirtürk takip etti.

Programla ilgili görüntüleri izledim, haberleri okudum ve Yıldıztekin’in proje kitapçığını inceledim. Lansman gecesini bazı meslektaşlarımdan da dinleyerek gece hakkında fikir sahibi oldum.

Gencay Yıldıztekin ile gazetemizi ziyaret ettiği zaman tanıştım. Gencay Bey batı yakasının tanınan iş insanlarından. Erzurumlu, cana yakın bir insan. İyi bir enerjisi var. Yıldıztekin’in sahada seçmenle iyi diyaloglar kurduğuna eminim. Bir adayda olması gereken en önemli özelliklerden olan samimiyete sahip Gencay Yıldıztekin.

Lansmanla ilgili sanırım şunları söylemek gerekiyor. Programın yapılacağı salon biraz küçüktü. Herhalde toplamda 300-320 arası sandalye salona sığdırılmış. 200 kadar partili de Dedeman Otel’in çeşitli alanlarında programın tamamlanmasını beklemiş.

Aslında İYİ Parti Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezinde bu programı yapmak istemiş fakat hazırladıkları barkovizyon bu salon için uygun olmamış. Yine de bu bir bahane değil.

Bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sizin rakibiniz. Kendisi yaklaşık 5 bin kişiye karşı projelerini açıklıyor. Bu nedenle İyi Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının seçim beyannamesinin açıklandığı toplantıyı çok daha güçlü yapmalıydı. Fakat olmadı…

Proje lansman toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleli, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, GİK Üyesi Cumali Durmuş, İl Başkanı Nusret Acur, İlçe Belediye Başkan Adayları partililer ve vatandaşlar katılmış.

Partinin Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile İYİ Parti GİK üyesi Cumali Durmuş’un arasında esen serin rüzgarlar bu geceye de yansıdı. Siyasi kulislerde Cumali Durmuş’un Kocaeli Büyükşehir adayı olacağı konuşuluyordu.

Ancak Lütfü Türkkan’ın bu duruma sert tepki gösterdiği hatta istifa resti çektiği iddia edilmişti. Sonuç olarak  Türkkan’ın istediği Gencay Yıldıztekin aday gösterilmişti.

Programda ilk olarak kürsüye çıkan Cumali Durmuş selamlama konuşması yaptığı esnada Türkkan’ın adını anmazken, daha sonra kürsüye çıkan Türkkan ise Durmuş’un adını andı. Bu olayı görüntülerden de izledim. Hatta Türkkan, ‘Genel İdare Kurulu üyem’ derken kelimelere iyice bir vurgu yapıyor.

Bu görüntü aralarındaki sıkıntının halen giderilmediğini gösteriyor. En azından Cumali Durmuş için.

Yıldıztekin’in projelerine gelecek olursak…Gencay Yıldıztekin birçok konu başlığı altında projelerini sıralamış. Kentsel dönüşüm, ulaşım, trafik, otopark, emekliye yardım, girişimcilere destek, annelere 3 ay boyunca asgari ücret gibi birçok projesi bulunuyor.

Belediye başkanı seçildiği takdirde ilk 3 gün kutlamaları kabul edeceğini 4’üncü gün ise kentsel dönüşüm için çalışmalara başlayacağının altını çizmiş. Nokta Gazetesi’ni ziyaret ettiği sırada ise ‘kentsel dönüşümü Kocaeli’ye öğreteceğim’ iddiasını ortaya koymuştu Yıldıztekin.

Deprem bölgesinde yer alan ve Marmara Depremi gibi büyük bir depreme şahitlik eden Kocaeli için kentsel dönüşüm çok önemli. Bunun üzerine eğilmesi Gencay Yıldıztekin için bir avantaj.

Ancak incelediğim proje kitapçığını çok yetersiz buldum. Tabir-i caizse masa başında yazılmış, özenilmemiş izlenimi verdi bana. İYİ Parti muhalefet kanadında yer alıyor. Ve ilk defa yerel seçime ittifaksız girecek.

31 mart yerel seçimleri İYİ Parti için çok önemli. Üstelik Kocaeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in memleketi. Partinin her manada bu seçime asılması gerekiyor.

CHP’nin Kocaeli’de yaşadığı sıkıntılar nedeniyle İYİ Parti’nin daha çok avantajlı olduğunu da düşünüyorum. Fakat hazırlanan proje kitapçığı başarısız olmuş. Bence benimle aynı düşüncede olan partililer de vardır.

Projelerini anlattığınız kitapçığınız, ismi her neyse. Hakikaten çok önemlidir. Rakibiniz iktidar, siz ise muhalefetsiniz. Bu nedenle yapacaklarınız hakkında çok daha ikna edici olmanız gerekiyor.

Gencay Yıldıztekin seçim beyannamesinin kitapçığına kesinlikle çok daha fazla kafa yormalıydı. Projeler anlatırken güzel, ancak ben ikna edici, daha profesyonel çalışılmış bir kitapçık beklerdim.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER