Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

20 ilde Sibergöz-23 operasyonu: Kocaeli de var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 20 ilde “Sibergöz-23” operasyonu düzenlendiğini açıkladı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu ve Adana merkezli 20 ilde dolandırıcılara yönelik olarak “Sibergöz-23” operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya düzenlenen operasyonlar hakkında yaptığı paylaşımla detaylı bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Adana merkezli olan ve aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 20 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonlarda 146 kişinin yakalandığı bilgisini verdi. Bakan Yerlikaya Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından düzenlenen operasyonların Kocaeli ve Adana’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak’ta gerçekleştiğini açıkladı.

1 MİLYAR TL’LİK HESAP HAREKETİ

Bakan Yerlikaya paylaşımında; “Meta Trader-4, Meta Trader-5 ve Vakıf Capital Yatırım isimli mobil uygulamalar ve sabit telefon numaraları üzerinden, vatandaşlarla “Forex Yatırım Vaadiyle Yüksek Kazanç” sağlamak teması üzerinden iletişime geçtikleri, Sahte yatırım uygulamaları üzerinden gerçek olmayan kazançları gösterip, vatandaşlardan para talep ederek yaklaşık 1 milyar TL hesap hareketliliği bulunduğu ve haksız kazanç sağladıkları tespit edildi” ifadelerini kullandı.

2 BUÇUK MİLYONU AŞKIN DÖVİZ VE ALTINA EL KONULDU

Emniyet ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı av tüfeği, 35 adet kripto varlık madenciliği cihazı, 2 Milyon 596 bin TL ve çok miktarda altın, döviz ile çok sayıda dijital materyale el konulurken; yaklaşık 300 milyon TL değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmak üzere adli işlemler başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.