Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Şener Söğüt’ün vaatleri! “Büyük projelerimiz Büyükşehir’e ait”

Düzenlediği lansman toplantısında projelerini anlatan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez’in mutlu bir şehir olduğunu ifade ederek, “Büyük projelerimizin hepsi Büyükşehir Belediyemize ait” ifadelerini kullandı.

Düzenlediği lansman toplantısında projelerini

Yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kaldı. Seçim sayacı ilerledikçe adaylar saha çalışmalarına devam ederken projelerini de açıklamaya başladı. Körfez Belediyesi AK Parti Karamürsel Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt bugün Tütünçiftlik Kültür Merkezinde düzenlediği etkinlikte projelerini anlattı. Proje lansman toplantısına Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP Körfez İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, İlçe yöneticileri ve partililer katıldı.

“İNSANI MERKEZE ALAN ANLAYIŞ”

Etkinlikte konuşma yapan Körfez Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt görev süresindeki 5 yılı değerlendirdi. Söğüt konuşmasında, “Körfez Belediyesi olarak geçtiğimiz 5 yılda depremlere, salgınlara rağmen insanımızı merkeze alan bir anlayışı hayata geçirdik. 4 ay önce düzenlediğimiz hizmette 4 buçuk yıl programında sunduğumuz gibi taahhütlerimiz gerçekleştirmenin onurunu yaşadık. Devasa altyapı yatırımlarının yanı sıra, ulaşım, çevre düzenlemeleri, prestij caddeleri gibi üst yapı yatırımlarını da hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ KATKILAR”

“Çalışmak irade gerektirir ve özveri gerektirir” diye Söğüt, “5 yıl önce de bu değerlere sahiptik şimdi de sahibiz. Geçmişte verdiğiniz desteğin daha fazlasını vererek bizleri daha çok çalışmaya yönelteceksiniz. Bütüncül hizmetleri sağlamak başka paydaşlar olmadan sağlamak çok zordur. Valiliğimizin, Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanımızın, özel ve kamu kurumlarının, STK’ların değer biçilmez önemli katkıları vardır. Körfezimize hizmet olarak çakılan her çivide emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“METROYA KAZMA VURULACAK”

Projelerini anlatan Körfez Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şener Söğüt projelerini anlattı. Söğüt projelerini anlatırken, “Birlikte yapmayı hedeflediğimiz projeleri anlatacağım. Metro dedik. Tahir Başkanımız tüm alt yapıyı hazırladı. Önümüzdeki dönem kazma vurulacak” dedi.

“KÖRFEZ KAMYON TRAFİĞİNDEN KURTULACAK”

Kavşak projelerini anlatan Söğüt, “Körfez İlimtepe bağlantı yolunun ilk etabı bitti. İkinci etabının da ihalesi yapılacak. Körfez Liman şehri. 15’e yakın liman var. Körfez Limanlar kavşağı ile Kuzey Marmara Otoyoluna ulaştırılacak. Kamyon trafiğinden Körfezimiz kurtulacak” dedi.

“BÜYÜK PROJELER BÜYÜKŞEHİR’E AİT”

Söğüt konuşmasının devamında, “Büyük projelerimizin hepsi Büyükşehir Belediyemize, Tahir Başkanımıza ait. Körfez insanların mutlu olduğu bir şehir haline geldi. Var olan üst geçitlerimizi asansörle geçişe uygun hale getireceğiz.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK”

Kentsel dönüşümde Barbaros Mahallesi tamamlandı. Kabakoz Mahallesi kaldı. Kentsel dönüşüm çalışmalarını Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte halledeceğiz. Kabakoz Mahallesinde kentsel dönüşüm önümüzdeki dönem başlayacak. Kabakoz’a müjdeyi vereceğiz. Özel sektör ile birlikte konut kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

“KALAN MAHALLELER TAMAMLANACAK”

Belediye bünyesinde Afet Müdürlüğü kurduklarını ifade eden Söğüt, “Her türlü afete destek veren bir belediye olacağız. 10’a yakın mahallemizin alt yapısını bitirdik. Önümüzdeki dönem kalan mahallelerin altyapısını tamamlayacağız” dedi.

SAYILARI ARTACAK

İleri biyolojik arıtma tesisleri ile ilgili de konuşan Söğüt, “Körfez’i de ileri biyolojik arıtma tesisi ile daha temiz bir denize kavuşacağız” dedi. 60+ Aktif Yaşlanma kulüplerinin sayısını arttıracaklarını ifade eden Söğüt, “Anne şehir yaşam merkezinin bir tanesini açtık. Annelerin çok beğendiği ve diğer bölgelere istediği bir proje. Sayılarını artıracağız” dedi.

“KÜTÜPHANELER AÇILACAK”

Söğüt, “Bu dönem çok yoğun kültür sanat faaliyetleri ile Körfezleri buluşturduk. Bunlara devam edeceğiz” dedi. Halk kütüphaneleri açmaya devam edeceklerini belirten Söğüt, “Bunları bölgelerimize yayacağız ve gençlerimiz daha rahat sınavlarına hazırlanacak. Bilgi evleri olmayan bölgelere açmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BU DÖNEM YAPAMADIK”

Üniversite öğrencilerine eğitim desteği de vereceklerini ifade eden Söğüt, “Hereke Halısı dokuma evini bu dönem açtık. Daha güçlü hale getireceğiz” dedi. Yürüyüş parkurlarının sayısını arttıracaklarını belirten Söğüt, “Amfi tiyatro tadilatını bu dönem yapamadık. Tadilatı yapıp gösterilerimizi burada yapmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ SÜPER LİG”

Gençler için gençlik merkezini ilçeye kazandıracaklarını ifade eden Söğüt, istihdam için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Kocaelispor tesisleri ile ilgili konuşan Söğüt, “Körfez Belediyesi en çok destek veren belediye oldu. Bu tesisleri ilçemize kazandıracağından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Hedefimiz bu sene süper lig” dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK DAHA KEYİFLİ BİR İLÇE”

“Bin seyircili kapalı spor salonumuzu ilçemize kazandırarak müsabakalara ev sahipliği yapacak bir ilçe haline getireceğiz” diyen Söğüt spor aktivitelerine destek vereceklerini belirtti. “Çarşı çocuklar şehri projesi” hakkında bilgi veren Söğüt, “Çocuklarımız için Körfez çok daha keyifli, zevkli bir yer haline gelecek” dedi.

“800 KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ”

Körfez Devlet Hastanesinin bu dönem biteceğini ifade eden Söğüt, “Devlet Hastanesi yine ihaleye çıktı. İnşallah önümüzdeki dönem hastaneyi bitirmiş olacağız” ifadelerini kullanan Söğüt, Körfez Kongre merkezi hakkında bilgi verdi. Söğüt, “800 kişilik bir kongre merkezini ilçemize kazandıracağız. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile halledeceğiz” dedi.

“İKİNCİ TIR PARKI”

Roman Kültür evi hayırlı olsun diyen Söğüt, Körfez Şehitliğinin de yenileneceğini ifade etti. Sanayi’nin de gelişeceğini ifade eden Söğüt, yeni TIR Parkı ilçeye kazandıracaklarını ifade etti.

“FENER GÖLÜ MİLLET BAHÇESİ”

Vizyon Projelerinden birisinin Fener Gölü Millet Bahçesi olduğunu ifade eden Söğüt, “Bunun da adımlarını attık. Projeleri her şeyi hazır. Fener Gölümüze içindeki bir çok aktivitenin olduğu bir Millet Bahçesini önümüzdeki dönem ilçemize kazandıracağız” dedi. Hereke’ye Aquapark yapılacağını duyuran Söğüt Sevindikliye tesis kazandıracaklarını ifade etti. Sokak Hayvanları rehabilitasyon merkezini büyüteceklerini ifade eden Söğüt GES projeleri ile çevreci enerji üreteceklerini vurguladı. Doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısını arttıracaklarını ifade eden Söğüt, kırsal tarım desteklerini attıracaklarını vurguladı.