Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anıl Acurman: Adaylığımın düşürülmesini haber vermeden apar topar görüştüler

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, “Adaylığımın düşürülmesini haber vermeden apar topar görüştüler” dedi.

Furkan Çalışkan ile Kent

Geçtiğimiz hafta içinde adaylığına yapılan itiraz sebebiyle adaylığı düşürülen CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’a YSK tarafından adaylığı geri verilmişti. Kent gündeminde şok etkisi yaratan süreç sonrası Acurman Nokta TV’de merak edilenleri cevaplıyor.

“ADAYLIĞIM KORKUDAN DÜŞÜRÜLDÜ”

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programının konuğu olan Anıl Acurman önemli açıklamalarda bulundu. Adaylığının neden düştüğü ile ilgili soruya cevap veren Acurman, “Anıl Acurman’ın adaylığı korkudan düşürüldü. İlk başvuru sırasında da düşmedi. Ne zamanki bizler sahaya çıkıp buradaki dinamiği sağladık o zaman adaylığımı düşürmek istediler.

KUMPAS DAVASI BENZETMESİ

Bu alelade bir itiraz değildi. Kumpas davalarında karşımıza çıkan çirkin bir başvuru süreci yaşadık. Ben avukatım sadece bir avukat değilim, kamu hukuku yüksek lisansı yapmış, 15 yıldır bu ilde avukatlık yapan biriyim. Yasanın nasıl yorumlanacağını çok iyi biriyim.

“BAŞVURUMUZ HUKUKİYDİ”

Başvuru yaparken başvurumuzun hukuki olduğunu biliyorduk. Sahilde onlarca insanla kucaklaşırken bir anda bir haber geldi. ‘Adaylığınız düşürüldü’ diye. Ben daha öncesinde seçim kurulu üyemle görüştüm. Bana ‘Bilbordların kurası çekildi, yeriniz belli oldu, Pazar günü de Yeniden Refah Partisi’nin PM meclis üyelikleri ile ilgili bir itiraz varmış. Bu görüşülecek’ dedi. Ben de ‘katılabilirseniz toplantıya katılın’ dedim.

“TOPLANTI İÇİN ÇAĞRI YAPILMADI”

Pazar günü toplantı bittikten sonra bir haber geldi. Adaylığımın düşürüldüğü ile ilgili. Ama bize daha önceden sizin adaylığınızın düşürülmesi konuşulacak demediler. Bir çağrı yapılmadı.

“BİZE HABER VERMEDİLER”

Adaylığıma itiraz eden Mahmut Dil isimli efendinin basına yansıyan beyanatında ‘Alkol masasındaydım, arkadaşlarımın gazına geldim’ diyor. Bu o gün verilmiş bir şey değil. Daha önceden itiraz dilekçesi verilmiş ama bize haber vermediler.

“ULAŞAMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNDÜLER AMA…”

Başvuru yapan kişi Kartal’da ikamet eden biri. Verilen kararda TC numarası 1 rakam yanlış yazılmış. Bizim ulaşamayacağımızı düşündüler ama biz ulaştık.

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

Bu arkadaşın Başiskele ile hiçbir bağlantısı yok. Böyle bir insana birisi ulaştı, bu itiraz biz olmadan apar topar görüşüldü. Ben şu anda yine adayım. İtiraz ve düşürülme sürecini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

“TETİKÇİ KULLANMAYA GEREK YOK”

Birilerini tetikçi kullanmaya gerek yok. Bizim demokratik haklarımıza bir saldırı bu. Birileri bize oy verilme hakkını almaya çalıştı. YSK sonunda ‘tam kanunsuzluk’ dedi. Yapılan işlem her unsuru ile kanunsuz.

“HUKUKSUZ BİR ŞEY YOK”

CHP Genel Merkezi tüm ilçe ve il örgütlerine ‘ilçenizde adaylık belirlenmediyse istifa dilekçenizi yazın’ dediler. Kayıt işlemlerini biz değerlendireceğiz dedi. Ben 1 Aralık itibariyle istifa dilekçemi sundum. O süreçten sonra genel merkez değerlendirdi. Şubat ayına kadar bu konu netleşmedi. Burada hukuksuz bir şey yok. Hukuksuz olması için istifa dilekçesi olacak ve kayda geçirilmiş olacak.

“ZAFER MUTLU’YU ÖRNEK VERMEM…”

Bu titri kullanarak görevi fiilen sürdürmek kanunsuzluk değil, Zafer Mutlu’yu örnek vermem ise benzer durumdan kaynaklanıyor. O da Ocak ayın 4’ünde istifa etti. Fiilen bu gömlek üstünde kaldığı için adaylığı açıklana kadar ilçe başkanıydı. Burada bir hukuksuzluk yok.

“ZAFER MUTLU İLE ABİ KARDEŞİZ”

Hukukun ne olduğunun farkındayız, ne acemiyiz ne de başka bir şey. İl ve ilçe seçim kurulunun kararına hukuksuzluk olarak baktı. Zafer Bey ile abi kardeşiz. Tüm adaylarla aramız iyi.

“ÖRNEK GÖSTERMEK İSTEDİM”

Adaylık süreçleri ile ilgili kimseye gölge düşürecek hiçbir şey yapmadım. Açıklamam adaylığımızın doğru olduğu ile ilgiliydi. Kamuoyuna örnek göstermek istedim.

“MANİPÜLE ETMEK İSTEDİLER”

Bir takım bilgilere ulaştık. Kimlerin temas ettiğine dair duyumlardan öte bilgilere de sahibim. Bu insanların oylarını manipüle etmek istediler. Başiskele’deki CHP’lilere sizin temsilciniz yok dediler.

“VİCDANLARINA BIRAKIYORUM”

Bunu vatandaşın vicdanına bırakacağım. Bu ilçedeki her vatandaşın seçme hakkını ellerinden almak istediler. Bizi bir şeylere zorlamak istediler. Seçmenleri yönlendirmek istediler” dedi.

Anıl Acurman Yasin Özlü’yü eleştirdi: Başiskele’yi kent yapamadı

Anıl Acurman: Başiskele’de ittifak için baskı vardı

Anıl Acurman: Fatma Kaplan Hürriyet gerçeğe karşı durmaz