Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nihayet ilk kazma vuruldu!

Kocaelispor’un maçlarını oynadığı Alikahya’daki Kocaeli Stadı’nda ulaşımı kolaylaştıracak tramvay hattı için ilk kazma vuruldu. Bu tramvay hattı ile Kocaelispor maçlarına ulaşım daha da kolaylaşacak.

Kocaelispor’un maçlarını oynadığı Alikahya’daki

Kocaelispor’un maçlarını oynadığı Alikahya’daki stadyuma ve bölgeye erişimi kolaylaştıracak yeni tramvay hattı için ilk adım atıldı. İzmit Alikahya Mahallesi Sultan Murad Caddesi ile Akyazı Sokak arasında, yeni tramvay hattının altyapı çalışmaları için kazı işlemleri başlatıldı. Projenin yüklenici firması, kısa bir süre önce Yuvam Akarca Konutları Fatma Seher Hanım Caddesi’nde şantiye alanını kurdu ve projede kullanılacak 18 metre uzunluğundaki 920 adet tramvay rayı da bu alana taşındı.

600 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Toplamda 3,8 kilometre uzunluğundaki projenin iki aşamadan oluştuğu belirtiliyor. İlk aşama için 330 takvim günü, ikinci aşama için ise 270 takvim günü tahsis edilmiş durumda. Bu plana göre, projenin toplamda 600 takvim günü içinde tamamlanması hedefleniyor. Proje kapsamında, tramvay hattı güzergahında enerji ihtiyacını karşılamak üzere 2 adet trafo binası inşa edilecek ve karayolu düzenlemeleri ve altyapı çalışmaları yapılacak.

DURAKLAR ŞU ŞEKİLDE

Yeni hat, otogar depo alanından başlayacak ve en yakın noktadaki Bağımsızlık Caddesi’nde son bulacak. Toplamda 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat, 6 istasyondan oluşacak. Hat üzerindeki duraklar ise şu şekilde sıralanıyor: Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesi’nin kesiştiği nokta (birinci durak), Fatma Seher Hanım Sokağı ile İbni Sina Sokak’ın kesiştiği yer (ikinci durak), Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yer (üçüncü durak), Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yer (dördüncü durak), Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde (beşinci durak) ve son olarak Bağımsızlık Caddesi’nin sonunda (altıncı durak).