Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

9 MART HAVA DURUMU 2024 CUMARTESİ: Bugün Hava Durumu Nasıl Olacak? 9 Mart Cumartesi Bugün Yağmur Var Mı? Bugün Hava Kaç Derece?

Hafta sonu planı yapacak olan vatandaşlar bugün yağmur yağacak mı sorusuna yanıt aradı. 9 Mart Cumartesi bugün hava durumu nasıl olacak sorgulayan vatandaşlar planlarını şekillendirdi. Meteoroloji uyarıları peş peşe geldi. Yurt geneli yağmurlu havanın etkisi altına girmeye başladı. Peki, bugün hava kaç derece? İşte 9 Mart hava durumu 2024 Cumartesi..

Hafta sonu planı yapacak

9 Mart 2024 Cumartesi gününe uyanan milyonlarca vatandaş hava durumu bugün sorgulaması yaptı. Mart ayına girişle birlikte cemrelerin düşmesiyle hava sıcaklıkları yükselişe geçti. Kimi ilde hava yazı aratmazken kimileri ise yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hafta sonu planlarını şekillendirecek olan çoğu vatandaş bugün yağmur yağacak mı, bugün yağmur var mı sorgulaması yaptı. Meteoroloji açıklamasıyla Türkiye geneli yağışlı havanın etkisi altına girdi. Peki, bugün hava durumu nasıl olacak? Bugün hava kaç derece? İşte merak edilen 9 Mart hava durumu 2024..

BUGÜN YAĞMUR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü flaş açıklama geldi. 9 Mart Cumartesi bugün hava durumu nasıl araştıran vatandaşlara yağış uyarısı peş peşe geldi. Meteoroloji hava durumu raporuna göre Marmara’nın doğusu, İç ve Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağışlı hava hakim olacak. Yağmur ve sağanak şeklinde etkili olacak yağışlar İç Ege’nin yüksekleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. 9 Mart Cumartesi Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da Bingöl çevresinde yerel kuvvetli yağmur etkili olacak. İstanbul’da bugün yağmur etkili olurken sıcaklıklar 7 ile 12 derece arasında değişecek.

9 MART HAVA DURUMU 2024 

MARMARA: Bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin doğusu ile Tekirdağ’ın doğu ilçelerinde yağmur ve sağanak yağış etkili olacak.

EGE: Bu akşam ve gece saatlerinde İç Ege ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış etkili olacak. Yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

AKDENİZ: Bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağış yerel kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği düşünülüyor.

KARADENİZ: Bölge genelinde yağmur etkili olacak. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi var.

DOĞU ANADOLU: Ardahan, Kars ve Van hariç bölge genelinin yağışlı geçeceği düşünülüyor. Kuzey ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Bölge genelinde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.