Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçim görevini devretmek istedi ve…

Gebze’de meydana gelen olayda, sağlık sorunları yaşadığı gerekçesiyle seçim görevini devretmek istediğini dile getiren öğretmen ilçe seçim kurulunda görevli hakim tarafından gözaltına alındı. 

Gebze'de meydana gelen olayda,

Matematik öğretmeni M.L. yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle seçim görevini öğretmen olan eşine devretmek üzere Adliyeye gitti. Kurul görevlileri öğretmenleri seçim kurulu hakimine yönlendirdi. Konu hakkında açıklama yapmak isteyen çifte iddiaya göre hakim hakaret etti ve çifti odadan kovdu. Daha sonra hakimin isteğiyle öğretmenlerin ifadesi alındı. Öğretmen M.L. geceyi nezarette geçirdi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, yaşanan bu hadise hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı: ”Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukunun yaşam bulduğu yerde tuz da kokar. Maalesef tuz kokmuştur. Konu araştırılmalı, hakikat ortaya çıkarılmalı, gereği yapılmalıdır. Biz konunun takipçisi olacağız.”

YAŞLIK’TAN NEZARET TEPKİSİ

Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık yaşananlarla ilgili olarak, öğretmenin sağlık sorunlarını anlatma çabasına rağmen hakimin hakaretlerine uğradığını ve odadan kovulduklarını söyledi. Evlerine giden çiftin polis tarafından çağırıldığını belirten Yaşlık, öğretmenlerin sağlık kontrolünün ardından Mutlukent Polis Merkezine götürüldüğünü, bu sırada kreşte olan çocuklarına öğretmen arkadaşlarının sahip çıktığını söyledi. Şahin Yaşlık bir öğretmenin görevini aksatmama adına sorunun çözümü için makama başvurduğunu, hakim makamın yetkilerini şahsı için kullandığını belirterek, öğretmenin geceyi nezarette geçirmesine tepki gösterdi.