Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastikte sonra doğru! “Bu hafta bitirmek istiyoruz”

Lastik İş Sendikası ile Goodyear Fabrikası arasında devam eden TİS görüşmelerinde sona gelindi. Sendika Başkanı Alaaddin Sarı, “Bu hafta bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı

Lastik İş Sendikası ile

Lastik İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler için başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Pirelli, Prometeon ve Brisa’dan ayrı olarak masaya oturan Goodyear firmasının yedinci görüşmesi bugün sendikanın Kocaeli Başiskele ilçesinde bulunan otelinde yapıldı. Bin 500 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinin yedinci toplantısında toplam 49 gündem maddesinde anlaşmaya varılmış oldu.

YEDİNCİ TOPLANTI

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, genel merkez yöneticileri, Kocaeli Şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya işverenleri temsilen işveren sendikası Kiplas Genel Sekreteri Ulaş Yıldız, Goodyear İK Direktörü Ceren Özel, Ortak Hizmetler Müdürü Serkan Işık ve İzmit İK Müdürü Aslı Beyler katıldı.

“KABUL ETMEDİK”

Toplantı sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı müzakerelerde adım adım ilerlediklerini ifade etti. İki maddede daha anlaşma sağlandığını ifade eden Sarı, “Üretimde 49 maddeyi geçmiş olduk destek bölümünde ise 44 maddeyi geçtik. Birinci altı ay için yüzde 74 oranında zam teklifinde bulundular. Destek bölümü için de yüzde 74 oranında zam teklif ettiler. İkinci üçüncü ve dördüncü 6 ayda enflasyon ve asgari ücret arasındaki koruma sistemini de kabul ettiler. Bu noktada vermiş oldukları yüzde 74 oranındaki zammı kabul etmediğimizi ifade ettik” dedi.

“BİRİNCİ ALTI AYDAN DAHA ÖNEMLİ”

Enflasyon korumasının ne olduğunu açıklayan Sarı, “Enflasyon koruması dediğimiz enflasyon artı enflasyonun yüzde 50’si ve asgari ücretin yükselme oranını teklif etmiştik. Vergi dilimleri ile alakalı verdiğimiz bir teklif vardı. Birinci altı aydan çok ikinci ve üçüncü altı ayların korunmasını sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte değerlendirmelerde satın alma gücünün iyileşmesi açısından bizim için çok çok önemli. Birinci Altı aydan daha önemli.

“BU HAFTA BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Mantığı kabul ettiler. Oranlar konusunda değerlendirmeler yapacağız. Vergi diliminden kaynaklanan sıkıntıları da kabul ettiler. Verginin belli bir bölümünü karşılmalarını istedik. Bu konuda mantık olarak kabul etmeleri süreçte nereye evrilir bakacağız. Genel itibari ile bugünkü müzakeremiz bitişe doğru hızla gittiğimizin bir göstergesidir. Bu hafta bitirmek istiyoruz” dedi.