Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sendika fabrikaya gidiyor! Gergin toplantıda karar açıklanacak

Lastik İş Sendikası ile Pirelli, Brisa, Prometeon ve Goodyear arasında devam eden TİS görüşmesinde karar fabrika önünde açıklanacak

Lastik İş Sendikası ile

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ( TİS) görüşmeleri devam ediyor. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 1500 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde ise Goodyear, geçmiş dönemde olduğu gibi diğer fabrikalardan ayrı olarak masaya oturuyor. Pirelli, Brisa ve Prometeon firmalarını ilgilendiren TİS görüşmesinin 8’inci toplantısı bugün sendikanın Başiskele İlçesinde bulunan otelinde yapıldı.

8’İNCİ TOPLANTI

Önceki toplantıda Prometon, Brisa ve Pirelli işveren temsilcileri ile yapılan sosyal haklar üzerinde anlaşma sağlanırken, işveren işçilerin ücretlerine yüzde 70 oranında teklif verilmişt. Sendika ise verilen teklifi kabul etmemişti. Bugün yapılan 8’inci toplantıda ücret teklifi, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimler, enflasyon artı enflasyonun yarısı ve asgari ücret koruması ve vergi dilimi desteği bir kez daha görüşüldü.

GOODYEAR DA GELDİ

Üç kez ara verilen toplantıda Goodyear fabrikalarının yöneticileri ve Kiplas Sendikası da otele çağrıldı. Goodyear ile yapılacak görüşmenin ardından sözleşmenin seyrinin netleşmesi bekleniyordu. İki işveren ile yaklaşık 6 buçuk saat süren görüşmelerin ardından sendika Goodyear fabrikası önünde açıklama yapma kararı aldı. Toplantıda alınan karar fabrika önünde açıklanacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi