Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu sıkıştı, Şevki Yılmaz üzerinden gündem değiştiriyor

Son günlerde verdiği vaatleri hatırlamamasıyla ve partisindeki para sayma görüntüleriyle gündem olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çareyi Şevki Yılmaz üzerinden gündem değiştirmekte buldu.

Son günlerde verdiği vaatleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sıkıntılı günler geçiriyor. Katıldığı canlı yayınlarda 5 yıl önce verdiği birçok vaadi yerine getirmediği, kendisine sorulduğu zaman ise birçok vaadine ‘hatırlamıyorum’ şeklinde yanıt veren İmamoğlu, bir taraftan da partisindeki para sayma görüntüleri nedeniyle darbe yemiş durumda.

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİYOR

Hal böyle olunca Ekrem İmamoğlu gündemi değiştirmek için farklı yollara başvuruyor. Kadıköy’deki iftar programına katılan İmamoğlu burada yaptığı açıklamada şubat ayında katıldığı düğündeki sözleriyle gündem olan Şevki Yılmaz’la ilgili konuşarak gündemi değiştirme atağı yaptı. İmamoğlu, “Bu iktidar, o meczuplardan memnun. Hatta onları ödüllendiriyorlar” dedi.

“ÖDÜLLENDİRİYORLAR”

Şevki Yılmaz Şubat ayında Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğüne katıldı ve nikah şahitliği yaptı. Yılmaz düğündeki konuşmasında; “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” dedi. İmamoğlu ise Şevki Yılmaz’ın bu sözleri sonrasında Kadıköy’de düzenlenen iftar programında konuştu. İmamoğlu, “Bu cennet vatanın kurucusuna, ulu önder, kurucu liderimiz Atatürk’e ağız dolusu hakaret eden bir meczup vardı; hatırlayın. Haftalardır bekliyorum, bu meczuba acaba bir savcı çıkar, bir soruşturma açar mı diye. Ama açmazlar. Bu iktidar, o meczuplardan memnun. Hatta onları ödüllendiriyorlar” dedi.

“BU BİZİM AĞLANACAK HALİMİZ”

İmamoğlu, Şevki Yılmaz’ın bir oğlunun milletvekili diğer oğlunun da Kocaeli’de İŞKUR’da müdür olduğunu söyleyip, “Gülüyoruz ama bu bizim ağlanacak halimiz. Bakın bu iktidar, Türkiye’nin, bu cennet vatanın, bu milletin evlatlarının layık olduğu liyakat zincirini yok etti, yok etti. Sen kimsin de bir aileye bu kadar lütufta bulunuyorsun?” diye konuştu.

“TOPLUMUN DENGESİNİ BOZDULAR”

“Toplumun dengesini bozdular” diyen İmamoğlu; “Bizim aramızdaki fark ne biliyor musunuz? Biz, milletin evlatlarına güvenerek yola çıkıyoruz. Biz, milletin evlatlarını gözetiyor, koruyoruz. Onlar ise bir avuç insanın eş, dost, akrabanın evlatlarını korumak için koşuyorlar. Aramızdaki fark bu. Biz, bu şehirde liyakati önde tuttuğumuz için başarılıyız. Aileye bak. Milletvekili var. Hem de iki tane eski milletvekili. Oğlu milletvekili var” sözlerine yer verdi.