Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

500 yıllık gelenek! 1001 hatim 9’uncu kez Kocaeli’de

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen Palandöken’den Kartepe’ye 1001 hatim programının 9’uncusu iftar öncesi yapıldı.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu

Erzurum’da 500 yıl önce İslam Alimlerinden Pir Ali Baba tarafından şehrin deprem ve afetlerden korunması için başlatılan 1001 Hatim geleneği, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) öncülüğünde 9 yıldır Kocaeli’de de gerçekleştiriliyor. Geleneksel hale getirilen 1001 Hatim Programları ile okunan hatmi şeriflerin duası Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Hatim duası ve konuşmaların ardından iftar programına geçildi.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun’un ev sahipliğin gerçekleşen etkinliğe CHP Kocaeli Milletvekilleri Özgür Harun Yıldızlı ve Nail Çiler, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Federasyon Kurucu Başkanı ve İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan, Federasyona bağlı derneklerin başkanları ve Erzurumlular katıldı.

“ÇOK DOĞRU BİR İŞ”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Tekin Dursun, “Bu sene dokuzuncusunu yapıyoruz Allah’a şükürler olsun. Çok da güzel oldu. Ben bu anlamda bu programımıza katkı sunan Kur’an kursu öğrencilerimize hocalarımıza, hanım kardeşlerimize ve sizlere de ayrıyeten teşekkür ediyorum. Yapmış olduğunuz bu programın ne kadar doğru olduğunu anlamlı olduğunu hep beraber görüyoruz. Ve bu mutluluğu da sizle yaşamayı bize nasip eden Rabbim’e şükürler olsun. Ben öncelikle tüm İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum huzurun içerisinde sağlıklı, huzurlu bayram geçirmesini de cenabı haktan niyaz ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK GURUR”

Daha sonra kürsüye çıkan Federasyonunun kurucu başkanı İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin, “Erzurumlu olmaktan gurur duyuyoruz. Sahada Erzurumlu’nun yüzüne baktığımda palandökenin dik başlı, vakur yüzlü insanlarını görüyorum. Erzurumlunun yüzüne baktığımda bütün şehirler Abdurrahman Gazi maneviyatını görüyorum. Nerede olursak olalım benim için en büyük gurur Erzurumlular Fedarasyonunun kurucu başkanı olmaktır. Hangi işte olursam olayım Dadaşlara yakışır bir şekilde olacağım. Erzurumlulara sırtını dönenler her zaman zafer ile çıkmıştır” dedi.

“ÜLKENİN HUZURA İHTİYACI VAR”

Etkinlikte konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “Yıllardan beri Erzurumla ilgili ne olursa biz de katılır. Dualarımız kabul olsun. Gönüllerinizin zenginliğin sağlığınıza yansısın. Bu bereketli ay. Ramazan bayramını birlikte yaşayacağız. Ülkede bu huzura ihtiyaç var” dedi.

“ADETLERİMİZİ YAŞAYAN İNSANLARIZ”

Daha sonra kürsüye çıkan Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı ise, “Örf adetlerimizi yaşayan insanlarız. Federasyon Başkanımız ne zaman çağırsa birlikte oluyoruz.Her ayın kendi içinde maneviyatı var. Ramazan ayını hatimle geçirmek kıymetli. Her kurtuluşumuz birlikte beraberlik içinde olmasını umuyorum” dedi.