Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünlü ekonomisten zam açıklaması: Kalem kalem saydı!

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler sonrasında piyasaların durumu merak edilirken, ünlü ekonomist kalem kalem hangi ürünlere zam geleceğini açıkladı. 

31 Mart'ta yapılacak olan

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler sonrasında vatandaşın aklındaki sorular arasında yer alan zam konusuna Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu’dan yanıt geldi. Babuçşu, kalem kalem hangi ürünlere zam geleceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı bir canlı yayının ardından KDV oranlarında artış yaşanmayacağını ve yeni vergilerin olmayacağını söylese de Prof. Dr. Şenol Babuşçu’ya göre seçim sonrasında zam kapıyı çalacak.

“YENİ VERGİ OLMAYACAK”

Mehmet Şimşek canlı yayında yaptığı açıklamada; “Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Vergi artışlarının bir kısmı enflasyonist. 2024’te bu olmayacak. Enflasyonist yeni vergi olmayacak. KDV genel oranını artırmayacağız yüzde 20 üst limit. Kurumlar vergisini artırmayacağız, rekabet gücüne ihtiyaç var. İndirimli oranları gözden geçireceğiz. Para politikası sıkılaştığı için enflasyonun düşmesini bekliyoruz” dedi.

Bakan Şimşek’in açıklamasının ardından paylaşımda bulunan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr.Şenol Babuşçu ise yüzde 10 KDV uygulanan ürünlere seçimlerin ardından zam geleceğini açıkladı.

TEK TEK SAYDI

Babuşçu X hesabından yaptığı paylaşımda; Şu anda % 10 KDV uygulanan aşağıdaki ürün ve hizmetlere seçim sonrası % 20 KDV uygulanabilir: Tekstil ürünleri. Giyim ürünleri. Çanta ve bavul gibi ürünler. Diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri. Tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler. Otel gibi konaklama hizmetleri. Yeme – içme sektörü hizmetleri” ifadelerini kullandı.