Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş ne zaman temettü ödemesi yapacak?

Türkiye’nin en büyük ve en değerli sanayi kuruluşlarından biri olan Tüpraş, yatırımcıları için 2024 yılında temettü dağıtım planını duyurdu. Şirketin sürdürülebilir büyüme stratejisi ve yatırımcı dostu politikalarıyla ön plana çıkması dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en büyük ve

Türkiye’nin en büyük ve en değerli sanayi kuruluşlarından biri olan Tüpraş, yatırımcıları için 2024 yılında temettü dağıtım planını duyurdu. Şirket,

sürdürülebilir büyüme stratejisi ve yatırımcı dostu politikalarıyla ön plana çıkmaktadır. Bu yazımızda, Tüpraş’ın 2024 yılında ne zaman temettü vereceğine, temettü miktarına ve temettü dağıtım politikasına dair tüm detayları ele alacağız.

Tüpraş’tan Temettü Açıklaması

Tüpraş, kar dağıtım politikasını; global ve ulusal piyasalardaki belirsizlikler, yüksek fonlama maliyetleri, uzun vadeli stratejiler, yatırım ve finansman politikaları ile kârlılık ve nakit durumunu dikkate alarak şekillendirir. Bu politika, şirketin sürdürülebilir büyümesini ve hissedarlarına değer yaratma hedefini destekler niteliktedir.
2024 yılı için Tüpraş’ın ortaklara birinci kâr payı olarak ayırdığı tutar 20 milyar TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra, genel kanuni yedek akçe olarak 1 milyar 990 milyon 366 bin TL ayrılmasına karar verilmiştir. Bu tutarların tamamının nakden ödenmesi planlanmaktadır, bu da yatırımcılar için önemli bir nakit girişi anlamına gelir.
Şirketin finansal performansı ve likidite durumu göz önünde bulundurularak, yılın ikinci yarısında ilave kar payı dağıtımı imkanları değerlendirilecektir. Bu, yatırımcılar için ek bir getiri fırsatı sunmaktadır ve şirketin finansal sağlığının bir göstergesidir.

Temettü Ödemesi Yapılacak Tarih

Tüpraş’ın temettü ödemesini yapacağı tarih, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda 5 Nisan olarak duyurulmuştur. Bu tarih, şirketin yatırımcılarına net bir takvim sunması ve yatırımcıların finansal planlamalarını buna göre yapabilmesi açısından önemlidir.

Bu Şirketten %1000 Bedelsiz Sermaye Kararı

 

Dolar/TL Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Fed Faiz Kararı Ne Olacak! Fed Faiz Kararı Ne Zaman Açıklayacak?

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

New York borsası günü yükselişle
Sıradaki Haber New York borsası yükselişle kapandı, yatırımcısı sevindi!