Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sertif Gökçe: Derince 30 yıl geri gitti!

CHP’nin Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe Nokta TV ekranlarında yayınlanan ‘Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Gökçe, “Derince 30 yıl geriye gitti” dedi.

CHP’nin Derince Belediye Başkan

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere 9 gün kaldı. Seçime az kala siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. 2019 yerel seçimlerinde bin 200 oy farkla başkanlığı kaybeden Sertif Gökçe bir kez daha şansını deneyecek.

SORULARI YANITLADI

Nokta TV ekranlarından yayınlanan ‘Seçime Doğru’ programının bugünkü konuğu CHP Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe oldu. Ebru Şimşek’in sorularını yanıtlayan Gökçe, önemli açıklamalarda bulundu.

“SAHAYA YABANCI DEĞİLİM”

İşte Sertif Gökçe’nin açıklamalarından satır başları: “Ben sahaya çok yabancı değilim. Az bir farkla seçimi kaybetmiştim. Seçimi kaybetmiştim ama Derincelilerin gönlünü fethetmiştim. Hazır bir sahaydı. 5 sene sonranın devamı gibi oldu. Hatta esnaflar ‘geçen sene bize gelmiştiniz’ diyorlar.

“SEÇİM SONRASI ZİYARET EDECEĞİM”

Derince beni tanıyordu, ben de onları tanıyorum. Daha önce Derinceli karış karış, ev ev gezmiştim. İnsanlar beni sevmişti, ben de onları sevdim. Çok yoğun çalışıyoruz. Şu an itibariyle 150’ye yakın yetiştiremediğimiz ev toplantısı var. Onlara söz verdim seçim sonrası hepsini ziyaret edeceğim.”

“DERİNCE 30 SENE GERİDE”

Derince ile ilgili vizyon projesi olup olmadığı sorusuna cevap veren Sertfi Gökçe, “Bir vizyon proje yapabilmek için o kentin, kent bilincini tamamlamak gerekiyor. Sosyal belediyeciliği tamamlamak lazım. Sonra vizyon proje yapabiliriz. Derince 30 sene geride. Yeniden bir ilçe yaratmak istiyoruz. Derince’nin kent bilinci yok.

“5 SENE SONRA VİZYON PROJE YAPABİLİRİZ”

İlçenin bir ruhu, merkezi, kimliği yok. Kimliksiz bir kentte vizyon proje yapamazsınız. İlk önce olması gereken faaliyetleri yapmamız lazım. 5 sene sonra vizyon proje üretebiliriz sadece. Derince’nin kapalı pazarları, kapalı durakları, e-5’den giriş problemleri var. Çok eksiği var Derince’nin. Bu kadar yokları olan bir ilçede vizyon proje üretemeyiz. Keşke İzmit’e, Kadıköy’e aday olsam vizyon projem olurdu.

“DERİNCE SAHİPSİZ”

Bugün Kütahya Simav’daki belediye başkanı da kapalı pazar vaat ediyor. Biz de öyle. Derince’de insanların en temel ihtiyaçları giderilmemiş. İlk önce sosyal belediyecilik ilkelerini yerine getireceğiz. Derince sahipsiz bir kent. Kocaeli Üniversitesi deprem öncesi Derince’deydi. O dönem Yenikent boştu. Yöneticiler o zaman oraya taşıyabilirlerdi. Ama Umuttepe’ye taşındı.

“DERİNCE ŞEHRİN TAM ORTASINDA”
Şehir hastanesini İzmit’in sonuna yaptılar. Bu şehir hastanesini millet bahçesine yapabilirlerdi. Derince şehrin tam ortasında. Her ilçeden oraya geliş daha kolay olurdu. Stadımız gitti. İl emniyet müdürlüğünü Başiskele’ye getirdiler. Oranın belediye başkanı arsa buldu gittiler.

“TÜM DEĞERLERİNİ KAYBETTİ”

O dönemin Derince Belediye Başkanı ‘durun ben arsa bulacağım’ demedi. Derince son 20 yılda tüm değerlerini kaybetti. Akşam 7’den sonra karanlığa gömülen bir otel Derince.Derince’deki gençler mutsuz, buradan göç etmek istiyor. Derince iyi yönetilmedi. Derince iyi yönetilseydi Marmara’nın incisi olurdu” dedi.

Sertif Gökçe’den Tahir Büyükakın’a: Kendi adaylarına baksınlar

Sertif Gökçe: Ben kimim ki ittifak yapayım

Sertif Gökçe: Taa Kars’tan gelip Derincelileri kandıramazsınız

Sertif Gökçe: Başkan olunca hiçbir işçiye dokunmayacağım