Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lüksemburg Hakkında 10 İlginç Bilgi

Birçok kişi tarafından şehir olduğu düşünülen, Batı Avrupa’nın en küçük üyelerinden olan Lüksemburg hakkında ilginç bilgileri bir araya getirdik.

Birçok kişi tarafından şehir

Birçok kişinin şehir olarak bildiği ancak aslında Batı Avrupa sınırları içerisinde varlığını sürdüren küçük bir devlet olan Lüksemburg, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Ülkenin yaşam şartları, ekonomisi, ulaşımı, geçim kaynakları ve diğer özellikleri merak konusu oldu.

Küçük bir devlet olmasına rağmen gelişim hızı son derece yüksek olan Lüksemburg, birçoğumuzu şaşırtacak belli başlı özelliklere sahip. Bu yazımızda Lüksemburg’un çok merak edilen yanlarını sizler için derledik.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN EN YÜKSEK GSYİH’YE SAHİP

Lüksemburg’da kişi başına düşen GSYİH, yaklaşık olarak 128,076 dolardır. Bu veri, ülkenin en yüksek GSYİH’ye sahip ülkeler arasına girmesini sağlamıştır. Uluslararası arenada ekonomik açıdan son derece önemli bir yere sahip olan ülkeni mali gücü günden güne daha da parlamaktadır.

BAŞKENTİ UNESCO DÜNYA MİRASI ALANINDA

Lüksemburg’un başkenti Lüksemburg şehridir. İyi korunmuş surlara ve etkileyici bir mimariye sahip olan başkent, UNESCO Dünya Mirası Alanı statüsünü kazanmıştır. Başkent Lüksemburg’da; Büyük Dükalık Sarayı, Notre- Dame Katedrali ve Casemates du Bock gibi Ortaçağ ve rönesans yapıları bulunmaktadır.

70 TANE KALESİ VAR

Küçük bir alan üzerine inşa edilmiş olmasına rağmen zengin mimarisi ile dikkat çeken Lüksemburg’un dört bir yanında kaleler vardır. Toplamda 70 kalesi bulunan bu ülke, stratejik açıdan önemli bir yere sahiptir. Viandenk Kalesi ve Pitoresk Bourglinster Kalesi’de bu ülkenin sınırları içerisindedir.

SON BÜYÜK DÜKALIK BU ÜLKEDE

Dünyada ayakta kalan son büyük Dükalık Lüksemburg’da bulunmaktadır. Bir dük veyahut da düşes tarafından yönetilen küçük ama bağımsız devlet, asırlarca monarşisini korumuş ve cazibesine cazibe katmıştır. 200 senesinden bu yana Büyük Dük Henri ülke halkına rehberlik yapmaktadır.

ARAÇ SAHİBİ SAYISI ÇOK YÜKSEK

Lüksemburg’da araç sahibi olma oranı oldukça yüksektir. Edinilen bilgilere göre güncel olarak 640 binin üzerinde bir nüfusu bulunan ülkede kayıtlı araba sayısı 700 binin üzerindedir.

TOPLU TAŞIMA TAMAMEN ÜCRETSİZ

Birçok ülke vatandaşının taleplerinin başında gelen ücretsiz toplu taşıma hizmeti, Lüksemburg’da mevcuttur. 2020 yılında yürürlüğe girmiş olan düzenleme dahilinde hem ülkenin vatandaşlarından hem de ziyaretçilerinden toplu taşıma hizmetine karşılık ücret alınmamaktadır.

ŞARAP KALİTESİ YÜKSEK

Özellikle son yıllarda kaliteli şarap üretimi ile adını duyuran Lüksemburg’da bu sektörde ciddi gelişmeler kayda geçmeye devam etmektedir. Tarihinde de şarap üreticiliği ile bilinen ülkede hem beyaz hem de köpüklü şaraplar üretilmektedir.

YÜKSEK TEKNOLOJİ VE HASSAS SANAYİ

Yüksek teknoloji ve hassasiyet sanayilerini geliştirmekte ve genişletmekte olan Lüksemburg devleti, ülke ekonomisinde de ciddi atılımlar gerçekleştirmiştir. Ülkenin ekonomisini geliştirmek için çelik üretimi gibi geleneksel sektörlerin ötesine geçmek ve bu alanı çeşitlendirmek için aktif olarak çalıştığı bilinmektedir. Hükümet, inovasyonu ve teknoloji odaklı alanları teşvik edebilmek amacı ile girişimleri destekleme politikaları yürütmektedir.

SON DERECE GÜVENLİ BİR ÜLKE

Lüksemburg, son dönemlerde çeşitli küresel güvenlik ve yaşam kalitesi endekslerinde üst üste ilk sıralarda yer almaya devam etmektedir. Ülkede suç oranı son derece düşüktür. Ayrıca kolluk kuvvetleri olabildiğince etkilidir. Yanı sıra istikrarlı sosyo- politik ortam sayesinde vatandaşların yanı sıra ziyaretçiler de Lüksemburg’da kendilerini güvende hissetmektelerdir.

‘OFİS ÜLKE’ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Lüksemburg küçük olmasına rağmen gelişmişliği ile dikkat çeken bir ülkedir. Bu durum birçok büyük şirketin de gündemine girmiştir. Öyle ki dünyaca ünlü çok sayıda şirketin ofis konumları için Lüksemburg’u tercih ettikleri bilinmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekrar bölümü yayınlanmayacak olan Yalı
Sıradaki Haber Yalı Çapkını 77 Bölüm Nereden İzlenir? Yalı Çapkını Yeni Bölüm Hangi Linkten İzlenir? Yalı Çapkını Son Bölüm