Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kar hırsı sonucu yaşanan iş cinayeti”

Derince Safiport Limanında yaşanan iş kazası sonrası 38 yaşındaki Yakup Aygül’ün hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yapan TİP Kocaeli İl Örgütü durumun iş kazası değil kar hırsı sonucunda yaşanan bir iş cinayeti olduğunu ifade etti

Derince Safiport Limanında yaşanan

Kocaeli Derince ilçesinde faaliyet gösteren liman işletmesi Safi Port’ta 14 Temmuz günün meydana gelen iş kazasında saha sorumlusu olarak görev yapan Yakup Aygül(38) hayatını kaybetti. Yük indirme çalışmaları yapıldığı esnada iki konteynerin arasında kalan işçi kaldırıldığı Derince Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

“İŞ CİNAYETİDİR”

Yaşanan kazayı İş Cinayeti olarak yorumlayan Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. “Bu; münferit bir kaza değil, Safiport ve onların taşeronlarının kâr hırsı sonucunda yaşanan bir iş cinayetidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Milyonlarca dolar yatırım alan, devletin teşviklerinden yararlanan, yap-işlet-devret modeli üzerinden halkın kaynaklarıyla zengin olan liman işletmeleri, işçilerin ne özlük haklarına ne de yaşam haklarına saygı göstermektedir.

“İHMALLER ZİNCİRİ”

Taşeronlar arasında bölüştürülen limanlarda İSG uygulamaları, taşeronlara emanet edilmektedir. Hâliyle taşeronların;  donanım, deneyim, özen ve ekipman eksiklikleri nedeniyle bir ihmaller zinciri ortaya çıkmaktadır. Bu iş cinayetinde de görüldüğü gibi, limanların daha hızlı veya daha yüksek kapasiteli vinçlere değil, işçilerin güvenliğini sağlamaya yönelik koruyucu ekipmanlara ve sıkı bir denetim mekanizmasına ihtiyacı vardır. Bugün ülkedeki limanlarda işçilerin vinçler ile arasındaki yasal mesafeyi korumasını sağlayacak uygulamalara dahi rastlamak güçtür.

“İŞÇİ SINIFININ BAŞI SAĞ OLSUN”

Saray Rejimi’nin neoliberal ‘Yönetmeme’ politikası, emekçilere denetimsiz ve güvencesiz çalışma koşullarını dayatmaktadır. Bundan güç alan patronların sömürü, ihmal ve keyfîlikleri her geçen gün artmaktadır. Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü, bu iş cinayetinin takipçisi olacak, faillerin en ağır cezayı alması için mücadele edecektir. Tüm işçi sınıfının başı sağ olsun.”