Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beş yılını değerlendirdi: Başiskele kent olabilir mi?

Başiskele Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü, geçmiş 5 yılını değerlendirdi.

Başiskele Belediye Başkanı ve

Yerel seçime 4 gün gibi kısa bir süre kaldı. Kocaeli’de seçim sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri Başiskele ilçesi. Cumhur İttifakı’nın AK Partili Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü, Nokta TV’de yayınlanan ‘Furkan Çalışkan ile Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlayan Yasin Özlü, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“REFAH İÇİN BİRÇOK PROJE YAPTIK”

5 yıllık görev süresini geride bırakan Yasin Özlü, 5 yıllık performansını değerlendirdi. “Değerlendirmeyi millet Pazar günü yapacak” diyen Yasin Özlü kendilerine göre değerlendirme yaptıklarını ifade etti. Başiskele’nin kasabadan şehre dönüşümünde öncülük ettiklerini ifade eden Özlü, şehrin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. Özlü konuşmasında, “Göreve geldiğimizde kültür merkezi, tiyatro oynanacak salonumuz yoktu. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi yaptık. Tesislerimizi şehirde bir kütüphane yoktu, kütüphaneler, gençhaneler yaptık, gençlik merkezleri yaptık. Yani şehrin ortak ihtiyaçlarına hitap birçok projeyi yaptık. İki tane de millet bahçesi yaptık. Kentin ihtiyaçları olan projeleri ortaya koymaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
Göreve geldiğinde sadece 1 sokakta modern aydınlatma olduğunu ifade eden Özlü, “Bugün yirmi dört tane var. Şu an üç tane semt meydanı yaptık biz. Daha yapacak çok işimiz var. O yapacağımız işte de beyannamemizde ortaya koyduk. Bunların hepsinin üzerine koya koya geldik zaten. Bunun, bunlar zaten artık belediyecilikte hizmet olarak saymıyoruz biz. Neyi sayıyoruz? Kütüphaneyi sayıyoruz, vadi projelere millet bahçesi kazandırdık. 60 tane park yaptık. Sosyal tesisler sahilde. Tesislerimiz ekonomik bir şekilde vatandaşlarımızın hizmet alacağı ailesi biz de gelip ekonomik çayını, kahvesini, yemeğini tüketebileceği bir yer. Kentin ihtiyaçları” dedi

“BAŞİSKELE KENTE DÖNÜŞÜYOR”

Eskiden Başiskele Belediyesi’nin etkinliklerini otellerde yapmak zorunda olduğunu ifade eden Özlü, “Eskiden etkinliklerimiz otelde yapıyorduk şimdi kendi gençlik merkezimizde yapıyoruz. Yoktu çünkü. Meydanlarımız yoktu. Üç tane semt meydanı yaptık. Hem de altyapılarını afete yönelik yaptık. Bir afet olduğunda anında çadır kentte ve dönüşecek bir altyapıyla hazırladık. Bu meydanlar şehirlerde olan işlerdir adeta bir kentte dönüşüyor Başiskele. Önümüzdeki sonuçta göreceğiz. Bütün bu eserleri yaparken bu dönemde öngörülemeyen pandemi, deprem, etrafımızda olan jeopolitik olayların ortaya çıkardığı olumsuz bu sonuçlar. Bunlarla da aynı zamanda mücadele ettik.

“KENDİ ARAÇLARIMIZ İLE YAPTIK”

Bunları yaparken kendi araçlarımızla yaptık. Bizim hiç kiralık aracımız yok. Belediyenin de aynı zamanda kurumsal dönüşümünü sağladık. Belediyenin de adeta dijital dönüşümünü sağladık. Bizim telefonlarımızı zabıta açıyordu. Zabıta arkadaşlarımız da elinden geleni yapıyordu ama o profesyonel bir yaklaşım değil. Şu anda profesyonel bir çağrı merkeziyle bütün gelen çağrıları, bütün gelen talepleri yönetiyoruz. Kurumsal kapasitenin gelişimini sağlamanız gerekiyor.

“DÜNE GÖRE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Beş yıldır güzel işler yaptık. Ve millet takdir ediyor, görüyor daha güzel işleri yapacak tecrübemiz, birikimimiz, ekonomik kaynaklarımız, insan kaynaklarımız hepsi daha güzel işler yapmak için yarın daha hazır. Düne göre daha güçlüyüz. Dediğim gibi her anlamda. Ekonomik olarak, insan kaynakları olarak bütün alanlarda belediyemizin iş yapabilme kapasitesi olarak daha güçlüyüz.

“BİR METEOR DÜŞMEDİ BİR DE SAVAŞA GİRMEDİK”

Şu an iki tane bitmek üzere olan Kültür Merkezi inşaatı var Başiskele’de yaklaşık 100 milyon lira maliyeti olan projeler. Birkaç haftada bitecek durumdalar. Bunların hiçbiri vaat falan değil. 5 yılda öngörülemeyen bu kadar zorlukların olduğu bir dönemde bir meteor düşmedi kafamıza bir de savaşa girmedik bu dönemde. Bu arada devlet Alper Gezeravcıyı uzaya gönderdi. Onu da başardı hükümet” şeklinde konuştu.

“DİĞER İLÇE BELEDİYELERİNDEN AYRIŞTIK”

Belediye’nin mali durumunu da değerlendiren Özlü, “Kent, Başiskele Belediyesi’nin mali disiplini, iş yapış şeklini, şeffaflığını işlere sürdürülebilirliğini, kaynak yönetimini benimsedi. Birçok eksiğimiz vardır ama toplumun en çok kabul ettiği bizim yönümüz kamu kaynaklarıdır. Yasin Özlü kamu kaynak iyi kullanır. Projelerin hesabını kitabını bilerek yapar, israf etmez. Aksini duyamazsınız. Yani genel toplumun kabulü burada oluşmuştur. Bu güzel bir şey. Beytülmal’ı korumak. Her kuruşu vatandaşa yatırım olarak dönüştürmek. İsraf etmemek. Bu tarafıyla ayrışmak ziyadesiyle hoşuma gidiyor. 5 yılda bunu böyle kabul ettirdiysek ve ortaya bir duruş koyabilmişsek bu benim için çok memnuniyet verici bir şey. Diğerleri nereden baktıysa göreceli kavramlar. Ortaya koyduğumuz duruşu sahada gördüğümüz zaman elhamdülillah güzel işler yaptık diyebiliyoruz. Ve gençlik çalışmalarıyla, kadın aile çalışmalarıyla da çok ciddi ilçe belediyelerinin üzerinde bir seviye ortaya koyarak ayrıştık” dedi.

Zafer Mutlu’nun Karaosmanoğlu iddiaları: Memur görevlendirebilirim

Hüseyin Ayaz’la ilgili ilk kez konuştu!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TCDD tarafından yapılan açıklama ile
Sıradaki Haber Uzun zamandır kapalıydılar! 2 istasyon açıldı