Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kamil Şirin: Son 15 yılda İzmit’i yönetenlerin vizyonu yoktu

İYİ Parti İzmit Adayı Mehmet Kamil Şirin ‘Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Programda konuşan Şirin, “İzmit’teki sorunları çözebilmek için farklı bir vizyon gerekiyor. Son 15 yılda İzmit’te görev yapan başkanlarımızda böyle bir vizyon yoktu” dedi.


İYİ Parti İzmit Adayı

31 mart yerel seçimlerine 3 gün kala Nokta TV birbirinden değerli misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Mehmet Kamil Şirin Kocaeli’nin en çok seyredilen programlarından ‘Seçime Doğru’ programının konuğu oldu.

SORULARI CEVAPLADI

Ebru Şimşek’in sorularını cevaplayan Şirin projelerini kamuoyuna anlatttı. Nikomedia’yı hün yüzüne çıkarmak istediğini ifade eden Kamil Şirin ‘İzmit’in sorunlarını ben çözeceğim” dedi.

“BU KARAR BİRDENBİRE OLUŞMADI”

İşte Kamil Şirin’in konuşmasından satır başları: “İYİ Parti’nin hür ve müstakil seçimlere girme kararı birdenbire oluşmuş bir düşünce değil. Neden Türkiye’de Türk tipi başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte siyaseti 2 kutupla değerlendirmeye başladık.

“USULLERİ RAFA KALDIRDILAR”

İktidar partisi kendi oluşturduğu cumhur ittifakıyla bir takım kurulları ve usulleri rafa kaldırdı. Ülke rejimini tek adam sistemine çevirdi. Muhalefette kendi etrafında birliktelik oluşturarak bu sistemin daha güçlenmesini sağladı.

“SÜREKLİ GÜÇ DEVŞİRİYORLAR”

Genel başkanımız Meral Akşener’in değerlendirdiği gibi bu olay ‘tahteravalli siyasetine’ dönüştü. Toplumda çok ciddi tartışmalar olmaya başladı. Komşular birbirlerine küsmeye başladılar. İki kutuptaki kutup başlıkları sürekli güç devşirdiler.

“KİRLİ BİR PROJE”

İYİ Parti sayesinde biz bu ucube sistemi sona erdireceğiz. Her düşüncenin kendi çatısı altında seçime girmesi gerekiyor. 2 kutuplu siyasetin devamı demek ülkede hasımlığın devamı demek. Adeta iç savaşa sürükleniyoruz. Bu çok kirli bir proje. Biz bunu sona erdireceğiz.

“GÜVENİLİR ADAYLARLA YOLA ÇIKTIK”

Bizim beklentimiz seçimi kazanmak. Seçimi kazanmak için çalışıyoruz. İYİ Parti ülkedeki en büyük partilerden biri. Bu seçimle birlikte İYİ Parti daha çok büyüyecek. İYİ Parti her ilde ve ilçede güvenilir adayları ile sahaya çıktı. Bu mutlaka İYİ Parti’nin oy oranını etkileyecek.

“ETKİSİ OLACAK”

Maalesef 2 kutuplu siyaset insanları 2 seçim yapmaya zorluyor. Ama bizim politikalarımız yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı. Bunun bir etkisi olacaktır.

“BELEDİYECİLİK HİZMETİ YAPMAK ÇOK ZOR”

İzmit’te trafik, hava kirliliği, çarpık şehirleşme problemleri var. Şehir düzenli değilse oluşan imar alanlarında ve gelişmede birçok problem ortaya çıkıyor. Örneğin Tavşantepe, Bekirpaşa, Yenidoğan’da belediyecilik hizmeti yapmak çok zor.

“FARKLI BİR VİZYON GEREKİYOR”

İzmit’te altyapı problemi hala var. Geçen hafta Sefa Sirmen Sanayi Sitesi’ne gittik. Suların üzerinden seke seke geçtik. Belediyelerimizin tecrübe kazanmış müdürleri çalışanları var. Bu birikimlerden dolayı şehrimiz hala yaşanılabilir ama sorunları çözebilmek farklı bir vizyonu gerektiriyor.

“DEPREM ÇALIŞMALARI YAPILMADI”

Son 15 yılda İzmit’te görev yapan başkanlarımızda böyle bir vizyon yoktu. İzmit’in sorunlarına hiçbir başkan bütüncül yaklaşmadı. Bir deprem bölgesindeyiz, deprem riski altındayız. Bununla ilgili çalışmalar yapılmadı.

“DÖNÜŞÜM DEVLET DESTEĞİ İLE ÇÖZÜLEBİLİR”

İzmit bir sanayi kenti. İzmit için hava kirliliği çok önemli bir problem. İzmit 24 saat zehirleniyor. Elimizde kentsel dönüşüm adı altında altın bir makas var. İzmit ölçeğindeki kentsel dönüşüm Büyükşehir ve devlet desteği ile çözülebilir.

“NİKOMEDİA AÇIĞA ÇIKMALI”

46 yıl roma imparatorluğunun başkentliğini yapmış bir kent var altımızda. Nikomedia’nın açığa çıkarılması lazım. Böylece İzmit bir turizm kenti olur. Orada yaşayan vatandaşlarımızı da oraya yakın yeni inşa edilecek binalara taşımamız gerekiyor. Oradan ayrılmayacaklar ve oranın zenginliğinden faydalanacaklar.

AÇ KAPA TÜNEL PROJESİ

İzmit’te trafik sorunun çözmemiz lazım. Bu sorunu İzmit’in kara yolunu ve demir yolunu Kuruçeşme’den başlayıp, aç kapa tüneller ile 42 Evler’den çıkaracağız. Maliyeti indirmek için ise bu tüneli Kuruçeşme yerine tren istasyonundan başlatabiliriz. İzmit’i deniz kenti haline getireceğiz.

SPOR VADİSİ VAADİ

Özellikle yaşlılarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz bizim pozitif ayrımcılık ile koruma altına almamız gerekiyor. Gençlerimize hitap edecek spor alanlarına ihtiyacımız var. İzmit’in tepelerin arka bandında büyük kamu alanları var. Bu arazileri belediye kiralayabilir. Burada bir spor vadisi oluşturabiliriz. Bu çok yüksek maliyetli bir durum değil.”