Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince kendini DEM’lilere yönettirmez!

Nokta Atışı’nın yorumcuları AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan ve MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü, DEM Parti üzerinden CHP’nin Derince adayı Sertif Gökçe’ye yüklendi.

Nokta Atışı’nın yorumcuları AK

Dün akşam Nokta TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan moderatörlüğündeki Nokta Atışı programı gündem yarattı. CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya ve İyi Partili Kaan Dilmen’in önemli gerekçeleri nedeniyle katılamadığı programda, AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan ve MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü önemli yorumlara imza attı.

GÖKÇE’YE YÜKLENDİLER

Derince seçimlerinin de masaya yatırıldığı programda CHP Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe’ye her iki yorumcumuz da DEM Parti üzerinden yüklendi. İşte o yorumlar:

PKK’YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYEN…

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü:
“İbrahim Şirin Derince’de tüm algıları yenerek seçimi açık ara farkla alacak. Sertif Gökçe’nin 5 yıl önceki performansının olmadığını ben sahada görüyorum. 5 yılı iyi değerlendirememiş ki, Derince seçmeni üzerinde o etkisi yok. Özellikle milliyetçi taban Zeki Aygün’e 2019’da oy vermeyeceğini söylerken İbrahim Şirin’e oy vereceğini söylüyorsa, bugün DEM denilen, teröristlerle ilgili açıklama yapamayan, PKK bir terör örgütü diyemeyen DEM Parti ile anlaşma yapmış bir CHP, Derince bölgesinde sağ seçmene hitap edemez.

DERİNCE’DE DEM İLE NEYİN PAZARLIĞINI YAPTINIZ?

Bugün Derince’de DEM ile ne için pazarlık yaptınız, neyin pazarlığını yaptınız, ne için anlaştınız da Derince’yi Sertif Gökçe alacak? 5 bin oy farkla İbrahim Şirin seçimi alacak. İbrahim Şirin’in saha performansıyla, AK Parti, MHP ve BBP uyumu, CHP’nin Derince’de yaptığı DEM ile kirli ittifak, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkların yansımasını Sertif Gökçe görecek ve kaybedecek.

SERTİF GÖKÇE BANA KIZACAK AMA…

Sertif Gökçe belki bana kızacak ama, DEM ile yaptığı pazarlık ona Derince’de seçimi aldırmayacak. Bakın saha seçmenini tanıyan, MHP’nin en yoğun olduğu yer Derince ve Körfez’dir. Bugün DEM ile CHP’nin ittifak yapması Derince’deki sağ seçmeni çok kızdırdı.

EV EV GEZİLEREK CHP-DEM PAZARLIĞI ANLATILIYOR

DEM ile CHP’nin yaptığı pazarlığı ev ev gezerek AK Parti, MHP ve BBP teşkilatları anlatıyor. Bugün DEM ile yapılan pazarlığı kimse kaldırmaz. Bunun bedelini Sertif Gökçe sandıkta ödeyecek. Bizim bildiğimiz, Baro başkanlığı yapmış Sertif Gökçe olarak sahaya çıksaydı, çok daha farklı olabilirdi. Ancak DEM’in gölgesinde kaldı. Onların hegemonyasında yaşadı. Sertif Gökçe iyi bir insan olabilir. Ancak Derince kendini DEM’lilere yönettirmez.”

ALIYORUZ ALGISI

AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan:
“Derince’de adayımızda en ufak bir sorun yok. Derince’de muhalefetin biz aldık, alıyoruz psikolojisinde olmalarını anlıyorum. Çünkü elde bir tek Derince var. Orada da Sertif Gökçe üzerinden bir alıyoruz algısı var. Biz Derince’ye kafa kafaya bir seçim götürmekle beraber, fotofinişte yapılması gereken ve verilmesi gereken hassas mesajlar net bir şekilde veriliyor.

4-5 GÜNDÜR SEÇMENDE RAHATSIZLIK YARATTI

Özellikle Sertif beyin DEM Parti ile ilişkisi son 4-5 gündür seçmende çok ciddi bir rahatsızlık oluşturmuş durumda. Bende Aydın Ünlü’nün söylemlerine aynen katılıyorum.

GÜMÜŞHANE MESELESİ

Gümüşhane kökenli seçmenlerimizin bir adayla ilgili olmadığı için kırgınlar gibi, oy vermeyeceklermiş gibi bir yaklaşım yayılıyor etrafa. Münferit konuların dışında hem Gümüşhane hem de Derince’deki etnik kökenli seçmenlerimiz milli hassasiyetleri olan, kızsa da bazen kırılsa da hem onların hem de diğer kültürel geçmişi olan seçmenlerimizin bir sorun olmadan AK Parti’ye oy vereceklerini düşünüyorum. Sertif beyin işi genel seçimden daha zor. Biz de kendi içimizdeki dağınıkları hızla çözdüğümüzü görüyorum.”

Programın ilgili bölümünü canlı yayın linkinin 4’üncü saat 24’üncü dakika ile 4’üncü saat 38’inci dakikası arasında izleyebilirsiniz.