Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Bir belediye başkanı çalıştırdığı işçi sayısını bilmez mi?”

Nokta Atışı’nın yorumcuları AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan ve MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü, yerel seçimler öncesi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi.

Nokta Atışı’nın yorumcuları AK

Dün akşam Nokta TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan moderatörlüğündeki Nokta Atışı programı gündem yarattı. CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya ve İyi Partili Kaan Dilmen’in önemli gerekçeleri nedeniyle katılamadığı programda, AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan ve MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü önemli yorumlara imza attı.

GÜNDÜZ ŞEHİT AİLESİ AKŞAM DEM PARTİLİLER

Şemsettin Ceyhan ve Aydın Ünlü, Başkan Hürriyet’in Nokta TV yayınında sarf ettiği, “İzmit Belediyesinde çalışan sayısını bilmiyorum” sözlerine tepki gösterdi. Öte yandan MHP’li Aydın Ünlü, İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’in sabah şehit ailelerini ziyaret edip akşam DEM Partililerle oturarak İzmitlilerin aklıyla alay ettiğini söyledi. İşte yorumcularımızın açıklamaları:

OLMAYAN BİR BORÇ ÜRETTİLER

AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan:
İzmit’te 5 yılda Fatma hanımın polemikleri dışında akılda kalan hiçbir şey yok. Siz şimdi diyorsunuz ki Büyükşehir’in bize 41 Milyon TL borcu var. Bu borç neren diyorsunuz, topladığınızda 10’ar 50’şer metrelik yerlerden topladıkları yola giden şeyler. Kendilerine göre 41 Milyon demişler, onu da özel olarak seçmişler ki akılda kalsın. Olmayan bir borcu üretmişler. Hadi ilk 6 ay 1 sene romantik bir siyaset kabul edilebilirdi, hadi bizim arkadaşlar da bazen kantarın topuzunu kaçırdı diyelim. Ama insanlar 5 yıldır hep aynı şeylerden bezdi artık. Bunu İzmitlilerden görüyoruz.

KAYNAĞI DA BÜYÜDÜ

Diyorlar ki 200 Milyon esnafa borcumuz var, ama ben çöp kamyonu kredileri geciktiği için borcum arttı. Ancak enflasyondan kaynaklanan nedenlerle 100 Milyonluk kaynağınız 200 Milyon oldu. Olayı derleyip toparlayıp sadece çöp kamyonlarına getirmenizden kaynaklı ajitasyonlardan bezdi bu millet. O nedenle 5 yıllık süreçte işleri toparlayacak imkanı vardı, yapmadı.

YASİN BAŞKAN 5 YIL ARAÇ KONUŞMALIYDI

Her konuyu, her ekonomik çöküntüyü çöp kamyonlarına getirmenin manası yok. Bu kadar araçtan çok daha fazlasını Başiskele’de Yasin başkan yaptığı protokolle belediyeye kazandırdı. 5 yıl boyunca Yasin başkanın bunu konuşması lazımdı. Ama biz öyle yapmıyoruz. İşimizi yapıyoruz, devam ediyoruz. Zannedersiniz ki tek çöp toplayan Fatma hanım. İzmit’te en büyük sorunların başında çöpün toplanmaması. İnsanlar bunu söylüyor. Bu sorunu bile araba aldım, adam aldım çözemedim.

BİRAZ AR ETMENİZ LAZIM

“Kaç kişi çalışıyor belediyede diye soruluyor. Ya siz belediye başkanısınız, bazı şeylerden ar etmeniz lazım. Ben burada diyelim Nokta Gazetesi’nin patronuyum. Kaç kişi çalışıyor bilmesem, gülmez misiniz yani? Bir belediye başkanı çalıştırdığı adamı bilmiyorsa, borcunu bilmiyorsa, kaç para ödeyecek onu bilmiyorsa inanın ki bu kadar gereksiz açıklamalardan dolayı kent yoruldu. Bunun da cezasını seçimde kesecek.

EKREM İMAMOĞLU GİBİ

En kritik konuda, kaç işçi çalıştırdığı konusunda aynı Ekrem bey (Ekrem İmamoğlu) gibi hatırlamıyorum, ben öyle dememiştim kabilinden, herhalde bunlar aynı hocadan ders alıyorlar, kişisel gelişim olarak ya da kişisel yıkılım olaraktan, kaç tane işçisi olduğunu bilmeyen bir belediye başkanına bu kentin 5 yıl daha sabretmemesi gerektiğini buradan açık yüreklilikle ifade ediyorum.

BELKİ BORÇLAR BİLE DOĞRU DEĞİL

Mesela Fatma hanım bir belediye başkanı olarak kendi meclisine, 5 yılda 60 ayda kaç kez gelmiştir? Muhtemelen yarısına bile gelmedi. Sonuçta kendi belediyesinin meclisine gelmeyen Fatma hanım, kendi belediyesinde çalışan işçi sayısını bilmeyen, demek ki o kadar fazla insan aldı ki seçime yönelik, söyleyemiyor. Belki söylediği borçlar da doğru değil.

DİRAYETSİZ, KONTROLSÜZ, KENDİYLE ÇELİŞEN

Bu kadar dirayetsiz, bu kadar kontrolsüz, bu kadar kendiyle çelişen açıklamalar, aynada kendiyle kavga eden Fatma hanım, inanın ki bu kenti 5 yılda çok yordu.”

SAPI ANANA KÖKÜ BİLMEM KİME

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü:
“İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e farklı bir pencereden bakıyorum. İyi Parti’nin kiralık vekillerindendi. 2013 yılında, “Kes bakalım kes bakalım, sapı anana kökü bilmem kime girecek mi bak bakalım” deyip de bu tweeti silen zihniyette bir belediye başkanı.

İZMİT’İN 5 YILI KAYIP

Belediye başkanı olduktan sonra İzmit seçmeni ona uzlaşmacı ol misyonu yükledi. Başkan Fatma hanım, meclis Cumhur İttifakı. Anlaş dedi İzmit seçmeni. Buna rağmen İzmit’te kendi teşkilatını dahi tanımayan, kendi ilçe başkanlarıyla, kendi milletvekilleriyle, il başkanını tanımayan, her yerde onlarla kavga eden bir belediye başkanı İzmit’e ne verebilirdi ki? İzmit’in 5 yılı kayıp. Ben İzmit’in 5 yılının daha kaybolmasını istemiyorum.

İZMİT’İN ÜZERİNE BASARAK…

Muharrem Tutuş babamızın oğlu değil. Ancak amacı milletvekilliği değil, Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil. Oturup İzmit Belediye Başkanlığı yapacak. Ben İzmit için nasıl hizmet yapabilirim diyen bir aday profili Muharrem Tutuş. Bu tarafta da İzmit’in üzerine basarak Gebze’ye, Kartepe’ye, Kandıra’ya ulaşıp, kendini Büyükşehir’e atmaya çalışan bir belediye başkan aday profili. İşte İzmit bunun kararını verecek.

BEN ARTIK YOKUM

Çoğunluk Fatma hanımın İzmit’te miadının dolduğunu, bizzat kendi ağzından, “Ben artık İzmit Belediye Başkanlığını bırakıyorum, yokum” diyerek, yeter artık bıktım diyen insan. Seçim kuruluna belediye başkan adayları listesinin verildiği gün, “Ben artık yokum, bu listeyi de kabul etmiyorum, bana da mahkumsunuz” diyerek listeyi istediği gibi şekillendiren Fatma Kaplan’dan başka kimse yok mu?

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Gündüz şehit aileleriyle otur, akşam DEM’lilerle otur. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? İzmitlileri saf mı zannediyorlar? Gündüz şehit ailelerini ziyaret ediyorsun, akşam DEM’lilerle aynı masada pazarlık yapıyorsun. Ne oturup da ne konuşuyorsun? Açıklasana İzmit’e. Ama İzmitliler bu diyalogları görüyorlar. Tüm İzmitliler pazar günü bu yaşananları bir kenara koyacak.

İZMİTLİLERE HAKARET EDİYOR

Bugün işçi sayısı soruluyor Hürriyet’e, ben hatırlamıyorum diyemez. Bize hakaret ediyor. Bugün Fatma Kaplan Hürriyet İzmit seçmenine hakaret ediyor. İmamoğlu sorulan sorulara hatırlamıyorum diyor, dalga geçiyor İstanbul seçmeniyle. Hürriyet’e de işçi sayısını soruyorsunuz, bilmiyorum diyor. Ve yarın tekrardan İzmit Belediye Başkan adayı olarak seçmenin karşısına çıkıyor.

BELKİ ÇALIŞAN SAYISI 3.000

İzmit Belediyesinin 5 Ekim 2022 tarihinde çalışan sayısı 1.883. O 400 tane memurun İzmit Belediye meclisinden geçtiği tarihlerden sonra bu. Bu da o sayının içinde. En son kendi temayül toplantısında her sosyal demokrata iş sözü vererek belki de çalışan sayısı 3.000’e çıktı.

NAMERT DİYEMEZSİN

Kocaeli’de sevilen sayılan bir Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a namert diyorsun. Tüm belediye başkanları amme hizmeti yapıyor. Sende amme hizmeti yapıyorsun. Sen ona namert diyemezsin.”

Programın ilgili bölümünü canlı yayın linkinin 3’üncü saat 23’üncü dakikası ile 3’üncü saat 49’uncu dakika arasında izleyebilirsiniz.