Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Arda Musaoğlu

Kocaelispor U-19 Elit Lig’de yer almalı

Kocaelispor U-19 takımı geçen sezon Bayrampaşa ile oynadığı baraj maçını kaybederek Elit B Ligi’nden Bölgesel Gelişim Ligi’ne düşmüştü.
Kocaelispor 1. Lig’e çıkarken U-19 takımının küme düşmesi şehirdeki herkesi çok üzmüştü.
Geçen yılki takımda kaleci Ahmet Göçen, sağ bek Yiğit Canguru, orta saha oyuncuları Anıl Emre Yılmaz, Olcan Gökdemir, stoper Furkan Uludaş, santraforlar Yusuf Efe Yaman, Ömer Tuğ ve kanat forvet Yağız Gül gibi profesyonel oyuncular da vardı.
Kocaelispor’un baraj maçını kaybettiği Bayrampaşa’nın A takımı aynı sezon profesyonel liglerden Bölgesel Amatör Lig’e düşmüştü.
Bugün itibariyle Bayrampaşa U-19 takımı, 18 takımlı Elit B Ligi’nde 27 maç sonunda 11 puanla 17. sırada yer alıyor ve küme düşmesi kesinleşti!
Şu bilgiyi de vereyim…
U-19 Elit B Ligi’nde yer alan 18 takımdan ligi son 5 sırada bitiren takımlar direkt küme düşüyor.
13. sırada bitiren takım, U-19 Bölgesel Gelişim Ligi Play-Off’larda üçüncülük maçını kazanan takımla Play In / Play Out müsabakası yani baraj maçı oynayacak.

3 TAKIM ELİT B’YE YÜKSELECEK

Bu sezon U-19 Bölgesel Gelişim Ligi 6 farklı grupta 53 takımla oynanıyor.
1-3-5 inci grupta yer alan takımlardan grubunu ilk 3’te bitiren 9 takım, 2-4-6’ncı gruptaki takımlardan ligi ilk 2 sırada bitiren 6 takım ve 1. Grup’un dördüncüsü ile 2. Grup üçüncüsü arasında oynanan ön eleme maçının galibi olan ekip ile birlikte toplam 16 takım Play-off oynamaya hak kazanacak.
Tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanan maçlar sonucu çeyrek finale kalan 8 takım yine aynı statü ile bir elemeden daha geçecek.
Bu maçlar sonucu yarı finale kalan 4 takım Antalya’daki finallere gidecek.
Antalya’da oynanacak olan yarı final maçını kazanıp finale çıkan iki takım önümüzdeki sezon Elit B’ye çıkmayı garantilemiş olacak.
Yarı finali kaybedip üçüncülük maçını kazanan takım ile Elit B Ligi’ni 13. sırada bitiren takım arasında oynanacak Play In / Play Out önümüzdeki sezonun son Elit B takımını belirlemiş olacak.

KOCAELİSPOR’UN HEDEFİ ÜST LİG

Kulübün alt yapıda altın çağlardan birini yaşadığı dönemde görev yapan Aydın Günaydın’ın bu sezon yeniden göreve gelmesi ile birlikte alt yapı yeniden dizayn edildi.
Geçen sezon Murat Tiraki önderliğinde büyük gurur yaşatan ve Türkiye şampiyonu olan U-17 takımının oyuncularının da yer aldığı Kocaelispor U-19 takımı daha önce takımı Elit B’ye çıkaran Yusuf Yazıcı ile birlikte sezona mutlak üst lig hedefiyle başlamıştı.
Devre arasının sonlarına doğru yaşanan teknik adam değişikliğiyle göreve ilimizin yetiştirdiği genç ve başarılı teknik direktör Adem Aydemir getirildi.
Adem hocanın öğrencileri ikinci yarıda fırtına gibi esti ve 10 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.
Play-Off için gerekli olan ilk üçü garantilerken son iki maça liderlik şansını devam ettirerek girdiler.
Şu ana kadar 22 maçta 63 golle grubun en çok gol atan takımı olan Kocaelispor’da takımın en skorer oyuncuları 20 maçta 15 gol atan Bünyamin Dalkılıç, 22 maçta 12 gol atan Mustafa Ege Bilim ve 1 ay kadar önce takımdan ayrılan, 16 maçta 9 gol atan Muharrem Kaytanoğlu oldu.
Takımın içinde çok kaliteli ve potansiyelli oyuncular var.

ONLARA İNANIYORUZ

Skorlarla alakalı rakamsal bir bilgi verdim ama çok önemli Play-Off maçları olduğu için isim isim birilerini öne çıkartmak istemiyorum.
Her birisi oynadıkları pozisyonlarla alakalı aldıkları sürelerde ellerinden geleni yapıp, katkı sağladılar ve sağlamaya devam edecekler.
Bu sürede mümkün olduğunca A takımdan uzak tutarak oyuncuların kendi grubunda kendi takımlarıyla antrenman yapmasının ve bir arada olmalarının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Çünkü hem A takımın hem de U19’un kendileri için çok önemli maçları olacak.
Burada oyuncuları farklı beklentiye sokmanın bu dönemde yarardan çok zararı olur.
Son 16 maçları nerede oynanacak bilmiyorum ama geçen sene son 16 ve çeyrek final maçları Aksaray, Ankara, Konya ve Kırşehir’de oynanmıştı.
Şu bir gerçek ki Kocaelispor, alt yapıdaki tüm gruplarda Elit Lig’de mücadele etmeli.
Her nerede olursa olsun hem teknik ekibin hem de futbolcuların Kocaelispor armasını en iyi şekilde temsil ederek takımı bir üst lige çıkaracaklarına yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER