Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

2024 Seçim sonuçları!

31 Mart yerel seçimlerini çok şükür kazasız belasız atlattık. İki şehir de muhtarlık kavgası yüzünden adayların ve yakınlarının tartışması sonucunda iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin.Haricinde her hangi bir vukuat yaşanmadı çok şükür.

Bu seçimlerde beklenilenin üzerinde bir gelişme yaşandı. Chp resmen show yaptı. 35 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ TÜRKİYE GENELİNDE BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİ.

Ayrıca unutmayalım ki bu seçimde Millet ittifakıda yoktu. Yani seçime tek başına girdi. Akp ise 22 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye genelinde ikinci parti konumuna geriledi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla Ankara ve İstanbul’u işaret ediyor olmasıyla tüm dikkatler ve enerji bu iki büyükşehire yoğunlaştı.Herkes sanki 81 il yokmuşcasına yatıp kalkıp İstanbul ve Ankara’yı takip edip bir İstanbul’lu, bir Ankara’lı oldu. Kendi yaşadığı şehirin seçim çalışmalarını unutur oldu.

Türkiye’nin bir çok noktasında halk kendi özgür iradesini kullanarak sandık başında Türkiye’de birşeylerin yanlış gittiğini, vatandaşın isteklerinin artık hükümet tarafından karşılanmadığını, ekonomik anlamda çok zor süreçlerden geçildiğini resmi kanal olan seçimde göstermiş oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzünü ekranlarda sürekli eskitiyor olması, din adamlarının ve bürokratların seçime endeksli çalışmaları, halkımız üzerinde ters etki yarattı. Daha önceki köşe yazımda şu cümleyi kullanmıştım.Herkes kendi işini yapmalı, inşaatçı inşaatla, avukat davalarla, din adamı dinle ilgilenmeli.

Emeklilerin ve üniversite öğrencilerinin sandıkta ders niteliğindeki bu seçimi Türkiye tarihine not düşüldü. İktidar ve muhalefeti demekki halk belirliyormuş.

Türkiye’de 16 milyon emekli bulunuyor.Emekli maaşlarıyla geçinemeyen Ayşe teyze, Mustafa amca, evine ekmek götüremeyince, marketten alışveriş yapamayınca hıncını sandıkta gösterdi.

2023 yılında 18 yaşını dolduran tam 6 milyon, 2024 yılında ise 18 yaşını dolduran 1.3 milyon gencimiz yani Z KUŞAĞI yine seçimlerde tepkisini dile getirdi. Toplam 7 milyon 300 bin gencimizden bahsediyorum.Halk son 3 yıl içerisinde zengin ile fakiri, adalet ile adaletsizliği, hak ile hukuğu bu seçimde bizlere, ve siyasetçilere göstermiş oldu.

DİYARBAKIR ;

Diyarbakır’da vatandaşlar sandıkta geçen 5 yılın hesabını sordu. Kayyum atanan DİYARBAKIR bu seçimde büyük bir oy farkıyla sandıktan Dem Partili Belediye Başkan adayı Ayşe Serra Bucak Küçük Başkan seçildi. Hemde % 64.09 oy alarak ( 463.022 )

İSTANBUL ;

Yıllardır CHP, MHP, AKP, DEM, DEVA, ZAFER, GELECEK, İYİ, Partililerin ağızlarının sulandığı ve her seferinde bu büyükşehiri almaya çalışan, savaşan, birbirlerine çamur atan sisayetçiler bu seçimde ağızlarının payını aldılar.
İstanbul’u CHP Belediye Başkan Adayı / Mevcut Başkan Sayın Ekrem İmamoğlu Kazandı. Hem de % 51.14 oy oranıyla toplam 4.432.691 oy alarak show yaptı.

İstanbul’a Kanal İstanbul istemiyorsanız oyunuzu bize verin, yok hayır Kanal İstanbul’u istiyorsanız oyunuzu AKP’ ye verin, demişti İmamoğlu.Ve halkın özgür iradesiyle Ekrem İmamoğlu tekrar belediye başkanı seçildi.Rakibi Murat Kurum ise, % 39.59 oy oranıyla toplam 3.431.587 farkla ikinci sırada başkanlığı kaybetti.

ANKARA ;

Yüzyılın lideri diye tabir ettiğim Mansur Yavaş % 60.38 oranla, toplam 1.997.429 seçmenin oyunu aldı. En büyü rakibi AKP’ li aday Turgut Altınok ise % 31.68 oy oranıyla seçimi kaybetti. Toplam 1.048.144 oy aldı.

Kucaklayıcı, bir baba, bir abi edasıyla sosyal belediyeciliği hayata geçiren Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı Mansur Yavaş’ı tebrik ediyorum.

ESKİŞEHİR ;

Evet bildiğiniz gibi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşan değişim şart diyerek koltuğunu devredeceğini yeni seçimlere aday olmayacağını söylemişti. 25 yıldır Belediye Başkanlığı görevini muhteşem bir özveri ile yürüten ve Türkiye’ye örnek projeleri ile tanınan Byükerşan aynı zamanda bir akademisyen.86 yaşında siyaseti bırakan Büyükerşan bugüne kadar gelmiş geçmiş en değerli en başarılı siyaset adamlarından bir tanesidir.

Yerine CHP Belediye Başkan adayı gösterilen bir isim olan Ayşe Ünlüce % 50.99 oy alarak ( 275.561 ) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.AKP adayı İdris Nebi Hatipoğlu ise % 37.84 oy aldı. ( 204.504 )

KOCAELİ ;

Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu, 21 yıldır AKP’li belediye başkanları tarafından yönetiliyordu.Mevcut Belediye Başkanı olan Tahir Büyükakın tekrar %45.82 oy oranıyla 514.551 seçmen tarafından ödüllendirildi.İkinci sırada ise CHP Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin % 28.95 oy oranıyla ( 325.107 ) ikinci sırada yerini aldı.

İZMİT ;

CHP ‘ li Mevcut Belediye Başkanı ve Adayı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet ikinci kez tekrar belediye başkanı seçildi.Geride bıraktığı 5 yılda çok fazla sorun yaşayan ve sürekli baskıya maruz kalan kadın belediye başkanı hiç pes etmedi. Ve tekrar %49.06 oy oranıyla güven tazeledi. ( 102.385 ) En büyük rakibi ve sürekli tartışmalarla gündeme gelen isim AKP’ li belediye başkan adayı Muharrem Tutuş ise %38.94 oy aldı. ( 81.273 )

İZMİR ;

İktidar tarafından ‘GAVUR İZMİR’ lakabı takılan ve her seferinde eleştirilen İzmir yine CHP ‘ nin kalesi olduğunu gösterdi.
CHP Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay % 48.95 oy oranıyla ( 1.291.814 ) tekrar başkanlığı kazandı.İkinci sırada ise AKP ‘ li Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ % 37.06 oy aldı. ( 977.895 )

Ve yazımın sonunda sizlere önceki yerel seçimin Türkiye haritası ile yeni gerçekleştirilen seçimin haritasını sunuyorum.

Bu Seçimin Milletimize Vatanımıza Hayırlı Olmasını Diliyorum.
Güzel Günlerde Görüşmek Dileğiyle.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER