Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

29 kişi öldü: Gece kulübündeki yangında ihmal iddiası

İstanbul Gayrettepe’de dün öğle saatlerinde meydana gelen yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangına dair başlatılan soruşturma kapsamında iki müfettiş görevlendirildi. 

İstanbul Gayrettepe'de dün öğle

İstanbul’un Şişli ilçesindeki Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak’ta saat 12.47’de 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katındaki eğlence mekanında yangın çıktı. Yaşanan yangına i 31 araç ve 86 personel müdahale ederken, 29 kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı. Yangındaki soruşturmaya dair iki mülkiye müffettişi görevlendirildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Gayrettepe’de meydana gelen yangında hayatı kaybeden kişilerin kimlikleri ise yapılan otopsi işlemlerinin ardından belirlendi. Buna göre,  Ahmet Sever (52), Ahmet Uzun (36), Alparslan Salih Derelioğlu (64), Atanur Aladağ (43), Barış Güngör (21), Emrah Demiroğlu (40), Fahrettin Korkut (42), Gökhan Yıldırım (37), Kadir Orhanoğlu (41), Mehmet Okumuş (39), Özkan Baş (45), Sinan Yılmaz (55), Adem Özçelik (50), Ahmet Kartal (25), Ahmet Mehduş (28), Akın Kıhri (36), Binali Çayır, Cengiz Aksoy (47), Efe Demir (17), Gökay Tevlek (47), Gökhan Akbulut (40), Hüseyin Ak (21), Muhammet Ali Yıldırım (43), Ramazan Altan (43), Shir Agha Bigzade, Şivan Dolu (44) ve Yılmaz Kıhri (59) yaşamını yitirdi.

İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından yangında hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise ailelere teslim edilmeye başlarken, bazı ailelerin ise bekleyişi devam ediyor. Gayrettepe’deki eğlence mekanında yapılan tadilat işlemiyle birlikte, yeni personellerin alımının da yapılacağı ve bundan dolayı da hayatını kaybeden kişilerin iş görüşmesi için mekana geldikleri öğrenildi.

TEDBİRSİLİK İDDİASI

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Başkanı Dr. Kazım Beceren yangına dair yaptığı açıklamada; “İnşa aşamasında, özellikle ateşli çalışmalar sırasında alınması gereken tedbirler vardır. Bu yangının ölümle sonuçlanması, bu tedbirlerin alınmadığını gösteriyor” dedi.

“İÇ MİMAR OLSAYDI BU YANGIN GERÇEKLEŞMEZDİ”

Yangın güvenlik uzmanı olan Levent Yasa ise; “İtfaiyenin müdahalesi yerinde ve doğrudur, fakat yangın büyük olduğundan ve içeride yanıcı madde çok fazla olduğundan dolayı böyle bir can kaybıyla karşı karşıyayız” sözlerine yer verdi. İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Herdem Süer Şişli’de yaşanan yangın için iç mimar olsaydı bu yangının gerçekleşemeyebileceğini söyledi.  Süer, “Burada bir iç mimar olsaydı, iç mimarlık projesi kullanılsaydı bu yangın belki gerçekleşmeyecekti” açıklamasında bulundu.

Yangına dair emniyet ekipleri ise 8 kişiyi gözaltına aldı. 65 yaşındaki iş yeri müdürü İ.Ş.’nin yanı sıra ortaklardan ı M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26) ile tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ve mobilyacı E.E (40) emniyete götürüldü. İşlemlerin sonrasında İ.Ş, Ş.Ş. ve E.E’nin “kasten yaralama”, S.A’nın “cinsel taciz”, A.A.P’nin ise “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak”, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” ve “kasten yaralama” suçlarından kayıtlı bulundukları öğrenildi.

“EN SONKİ İTFAİYE RAPORU 2016’DA”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yangına dair açıklama yaptı. İmamoğlu yaptığı açıklamada; “En son itfaiye raporu 2016’da veriliyor. 2018’de bir ruhsat yenilenmesi yapılmış ilçe belediyesi tarafından. Bunlar incelenecek, savcılık da gereken süreci başlatmış durumda. Yapının statik güvenliği ile ilgili arkadaşlarım da burada inceleme yapıyor. Ona göre gerekirse komşuların tahliyesi gibi konularda destek olacağız. Yapı eski bir yapı” diye konuştu.

“HER ŞEY ANİDEN OLUŞTU”

Görgü tanıklarından Sema Soğancı olay hakkında şunları kaydetti: “5-6 dakika geçmeden hemen itfaiye geldi. Patlamalar, çatlamalar, öyle sesler duydum. İçeride insanlar var mı diye merak ettim. İtfaiye geldikten sonra cesetler çıkmaya başladı. İnsanlar bağırış, çağırış gidiyordu. O kadar ani oluştu ki her şey. Deli gibi alevler vardı, ağlamaya başladım, sinirlerim bozuldu. Kimsenin bir şeyden haberi yok çünkü herkes bir yerlere koşturuyordu. Dışarı çıkmakta çok zorlanmışlardır. Daire kapısından çıktıktan sonra birisi ‘hemen giysi odasına gidin, herkes orada toplansın’ demiş çünkü ön kapıdan giriş yokmuş ya da kapı mı kilitliymiş bilmiyorum.”

“60-70 KİŞİDEN BAHSELDİ”

Binanın diğer tarafının otopark olduğunu ve bütün gazın oraya dolduğunu kaydeden Cengiz, “Otoparkın boşaltılması sağlandı. İçeride yaklaşık 60-70 kişinin olduğundan bahsedildi. Sedye üzerinde olan arkadaşları, ekipler sağlam bir şekilde çıkarttı, sonrası daha kötüydü. İçeriye giren arkadaşları, itfaiye ekiplerini simsiyah çıkarken gördük. Gaz inanılmaz derecede yoğundu. Burada ciddi şekilde bir duman akışı vardı. Alevleri burada çok az bir noktada gördük, onun dışında içeriye dolan gazla zehirlenme başladı.” ifadelerini kullandı. Tadilatta olan işletme yangından önce böyle görünüyordu.