Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mutlu, Büyükakın’a verdi veriştirdi! “Çapsızlık ve beceriksizlik”

Düzenlediği basın toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı hedef alan Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Büyükakın’ı çapsızlık ve becerisizlikle suçladı

Düzenlediği basın toplantısında Kocaeli

SERHAT GÜNEŞ- Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün partisinin İzmit İlçe Başkanlığında olağan basın toplantısı düzenledi. Ülke ve kent gündemini değerlendiren Mutlu, belediyelerin seçim vaatlerini ele aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a eleştirilerde bulunan Mutlu, Büyükakın’ın hayata geçirmediği projeleri ele aldı. 

“HİZMETLERDEN MİNNET DUYMAMIZ BEKLENİYOR”

Hizmet ve eser siyaseti ayrımını önemsediklerini ifade eden Mutlu, “Bu şehirde siyaset üretmeye gayret gösteriyoruz. Belediyelerin yapması gereken hizmetleri doğal hizmetlerden sayıyoruz ve bunları eserden saymıyoruz. Kocaeli 19 yıldır Kocaeli’de AK Partili dar bir ekip tarafından alınan kararlarla yönetilmiştir. Dün karar merciinde olanlar bugün başkan olarak hesap makamındalar. Denizi ormanı, Körfezi ile ne yapılsa yakışacak bir şehirdir Kocaeli’miz. Diğer şehirlerle kıyaslamak doğru olmayacak. Yaparsak biz yaparız diyenlerin kendi belediyeleri ile kıyaslandığında neler yapamadığını ortaya koyacağız. Ne yapılsa yakışacak, zümrüt gibi bir şehirde eser olmadığı halde hizmetlerden minnet duymamız bekleniyor. Seka arazisi ve Ormanya dışında hiçbir şey göremiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇAPSIZLIĞIN GÖSTERGESİ”

Eser siyasetinin önemine vurgu yapan Mutlu, “Eser siyaseti demek şehir kimliğine değer katan kalıcı ve işlevsel yapılar. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin vizyon katan bir prestij eseri görmedik. Büyükakın’ın bizim için iz bırakmak önemlidir sözü ile özdeşleşen bir proje göremiyoruz. Büyükakın’ın yakın vadede vaatlerini çiğneme konusunda iz bırakan bir performans ile anılacağını düşünüyoruz. Ağızlarından çıkanın kanun olarak düzenlendiği bir kanun gücüne rağmen Eskişehir2in ray uzunlupu kentimizin yarısıdır. Nufüsü da şehrimizin yarısıdır. 4 yılda 1 –2 duraklık ilaveyi başarı olarak sarf edenler, Kocaeli’nin neden raylı sistemlerde en sonuncu olduğunu açıklamak zorunda. Yayınlanan raporlarda raylı sistemli 12 il arasında Kocaeli’nin adının İzmit olarak geçmesi, tramvayı ikinci bir ilçeye ulaştırmamama çapsızlığının ve beceriksizliğinin göstergesidir” dedi. 

“BÜYÜKAKIN’DAN SÖZÜNE SADIK OLMASINI BEKLEMEK SAFDİLLİKTİR”

Mutlu açıklamasının devamında, “Büyükşehir Belediye başkanı kazanır kazanmaz vaatlerini unutan bir performans sergilemiştir. Şehir hastanesi ve Metro projesini bakanlığa devretmesinin yanı sıra birçok vaadin yerinde yeller esmektedir. Kendi işi olmamasına rağmen adliye kompleksini seçim vaadine yerleştiren Büyükakın’dan sözüne sadık bir beklemek elbette safdilliktir. Buradan Büyükakın’a seslenmek istiyorum; Kocaeli’nin kuzeyinde İzmit ve Gebze arasında günde 275 bin yolcu kapasiteli Körfezray hayata geçecekti hatırlıyor musunuz sayın başkan? Adı da yüksek hızlı trendi. Hani Hidroelektrik ve güneş enerji santralleriniz, hani TEM için vaat edilen gürültü panelleriniz sayın başkan? Hani söylediklerinizi yapardınız siz? Yoksa vaadi ver, nasıl olsa seçmen unutur mu demek istiyorsunuz?

“BOL KESEDEN VAATLER ELDE SIFIR İCRAATLER”

4 yıl önce, güvenli, konforlu ve akıcı trafiği olan ve insanların yaşamaktan mutlu oldukları bir il vadeden, D-100 ile D-130 arasında kesintisiz trafiğin sağlanacağını beyannamesine koyan Büyükakın’ın, saat 16.00 sonrası trafik sıkışıklığı ile insanları çileden çıkaran Başiskele geçişi için hala bir çözüm üretmemesi sizce neyin göstergesidir? Bol keseden vaatler, elde sıfır icraatlar maalesef. Yine Büyükakın’ın entegre sistemle aktarmalı toplu taşıma vaadine ne oldu arkadaşlar? Derincelinin Körfez otobüsüne, Yeniköylü’nün Gölcük otobüsüne, Köseköylü’nün Suadiye otobüsüne binemediği bir keşmekeşi bile çözemeyen bir anlayışın, bu ile kalıcı eser bırakma vizyonu olabilir mi?

“SİLİK YÖNETİCİ”

Vizyonu bir tarafa bırakalım ilimize ihanet anlamı taşıyan Haddehane ve Safiport süreçlerinde önce mırın kırın eden sonra yediği zılgıtla susuveren ve şehrin katledilmesine seyirci kalan “silik yönetici” modeli sergilenmektedir. Milletin size verdiği emanete böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Değerli arkadaşlar, Sözün özü algı ile başarılı yerel yönetim mümkün değildir. Kalıcı, sürdürülebilir kaynak oluşturmak yerine gayrimenkul satarak anı kurtarmak, belediyecilik değildir. Denge siyaseti güderek, halkın dengesini unutanlardan, bir Halk Ekmek sistemini bu şehre çok görenlerden bir başarı hikayesi çıkmaz. Bilinmelidir ki; Tunceli halkı 2,5 TL’ye ekmek yerken bizlerin yakında 10 TL’ye yiyeceğimiz ekmek, olsa olsa kof bir hikaye tablosu olabilir.

“TEKRAR DEĞERLENDİRMEK GEREK”

Kıymetli basın mensupları, Kocaeli halkına buradan sesleniyoruz. Seçim vaatlerinden sadece birkaçını üstte sıraladığımız gibi, “görkemli bir büyükşehir markası oluşturmak ve yaşamak için tercih edilecek ilk 3 şehir arasına girmek” boş iddiasını, bütün bu verilerle tekrar değerlendirmek gerekmektedir. Bilmelisiniz ki; kandırılmaya bayrak açtığınız an, layık olduklarınıza yöneleceğiniz andır. Saadet Partisi olarak, yerel yönetimlerde olup bitenleri, icraatları, çelişkileri demokratik siyasi kültür çerçevesinde çözüm önerilerimizle birlikte bugün de yarın da halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki bu şehir sahipsiz değildir” dedi.